Főoldal > AKTUÁLIS > Egy szépségkirálynő fitnesztitkai: így marad formában Szunai Linda

Egy szépségkirálynő fitnesztitkai: így marad formában Szunai Linda

diétadohányzásfutássztárzsíros
0

Írta: and

A Miss World Hungary 2011-es győztesét, Szunai Lindát szülei is az egészséges étkezés és a mozgás szeretetére nevelték. Ez a felfogás egyébként sem áll távol a szépségkirálynőtől: elmondása szerint alapvetően jobban szereti az egészséges ételeket, mint a zsíros, vagy túl édes falatokat. „Ez talán azért alakult ki nálam, mert otthon sem kaptam egészségtelen ételeket. Például […]

A Miss World Hungary 2011-es győztesét, Szunai Lindát szülei is az egészséges étkezés és a mozgás szeretetére nevelték. Ez a felfogás egyébként sem áll távol a szépségkirálynőtől: elmondása szerint alapvetően jobban szereti az egészséges ételeket, mint a zsíros, vagy túl édes falatokat.

„Ez talán azért alakult ki nálam, mert otthon sem kaptam egészségtelen ételeket. Például vörös húst egyáltalán nem is eszem, inkább szárnyasok kerülnek a tányéromra – kezdte a beszélgetést Linda. Majd hozzátette – “Egyébként nagyon szeretek főzni, és ezért enni is: ez szerintem hozzátartozik az élethez, illetve az élet élvezetéhez. Úgy érzem, még mindig nagy tévhit az emberek részéről, hogy ami egészséges, az ritkán lehet nagyon finom.”

Linda tehát mind a nyers ételekben, mind a főzéshez használt alapanyagokban arra törekszik, hogy minél egészségesebb dolgokat használjon fel. „Talán Sütő Enikő mondta nekem egyszer, hogy akkor étkezem egészségesen, ha ránézek a tányéromra, és olyan, mintha egy szivárványt látnék” – árulta el.

Ám egy szépségkirálynőnek is meggyűlhet a baja a kilókkal: amikor korábban 4 hónapot töltött Németországban, 10 kg felesleg rakódott rá. „Mivel ez a súly gyorsan felszedett pluszkilók formájában volt rajtam, szerintem azért is csúszott le hamar, mert a szervezetem is feleslegként érzékelte. De persze én is tettem azért, hogy ez a felesleg eltűnjön: sokkal több zöldséget és gyümölcsöt fogyasztottam, viszont péksüteményeket egyáltalán nem” – mondta. 

Emellett Linda akkor ismét rendszeresen sportolni kezdett, amit nemcsak azért szeret, mert jót tesz az alakjának, hanem azért is, mert remek kikapcsolódást is nyújt számára. „A novemberi Miss World világversenyre is szeretnék több sporttal készülni, de a mozgásra most jóval kevesebb időm marad. Ezért is örülök a FitBalance Millenáris rendezvénynek, mert itt talán ráakadhatok egy olyan mozgásformára, ami kevesebb időt vesz el, mégis hatékony. Kipróbálnám például a speed fitness-t is, ami szerintem a sok lelkes sportolni vágyó után nekem is tetszeni fog” – folytatta a szépségkirálynő.

Majd bevallotta, hogy bár szerinte is a futás a leghatásosabb mozgásforma, mellyel az egész testét formában tarthatja, sajnos épp ezt nem sikerült eddig igazán megszeretnie. „Túl monotonnak tartom a futást. Ehelyett szívesebben megyek inkább aerobikra, ahol kellemes légkörben, jó zenére, társakkal együtt mozoghatok” – árulta el a 18 éves Linda.

És mivel szeretné a karjait, combjait és a fenekét is még feszesebbé tenni, illetve a kisebb bőrhibáktól is megszabadulna, a szépségkirálynő a rendszeres sport mellett cellulitisz masszázsra is jár. „Ez nemcsak hatékony segítséget jelent számomra a testem formásabbá, tökéletesebbé tételében, hanem igazán kellemes környezetben is történik, ezért mindig szívesen megyek masszázsra” – mondta.

Szunai Linda szépségtippjei:

– Ha igazán egészséges, szép bőrt szeretnél, felejtsd el a dohányzást, és csak nagyon ritkán, mértékkel fogyassz alkoholt.

– A kalóriákat ne számold, hiszen ennél sokkal fontosabb, hogy kiegyensúlyozottan táplálkozz, és jóban légy önmagaddal. 

– Krémeket nem használok, vagy csak nagyon ritkán, viszont a rendszeres sminkeléstől gyorsan kijöhetnek a pattanásaim. Ezért gyakran smink nélkül is kilépek az utcára, vagy ha reggel és este veszek részt egy-egy rendezvényen, nap közben is lemosom a sminkem, legfeljebb egy kis szempillaspirált teszek fel. Neked is azt javaslom, hogy éjszakára soha ne hagyj fenn sminket, mert tönkreteszi a bőrt.

Fotók: TV2

(T)egyél a menstruáció előtti panaszok ellen!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X