Főoldal > AKTUÁLIS > Így marad kirobbanó formában a Miss Poledance Hungary győztese

Így marad kirobbanó formában a Miss Poledance Hungary győztese

diétaétrendrúdtáncsporttánc
0

Írta: and

A kezdetek A Miss Poledance Hungary döntőjének résztvevői a versenyt látva valószínűleg mindannyian átértékelték magukban a rúdtáncot a füstös kocsmák világával összekapcsoló esetleges prekoncepcióikat. A látványos showelemeket, akrobatikus mozdulatokat és trükköket felvonultató produkciók ugyanis szinte élsportolói felkészültséget kívánnak meg a versenyzőktől. A tornászmozdulatokat latinos táncshow elemekkel kombináló Pálmaffy Barbara a nemzetközi zsűri egyhangú döntése alapján […]

A kezdetek

A Miss Poledance Hungary döntőjének résztvevői a versenyt látva valószínűleg mindannyian átértékelték magukban a rúdtáncot a füstös kocsmák világával összekapcsoló esetleges prekoncepcióikat. A látványos showelemeket, akrobatikus mozdulatokat és trükköket felvonultató produkciók ugyanis szinte élsportolói felkészültséget kívánnak meg a versenyzőktől. A tornászmozdulatokat latinos táncshow elemekkel kombináló Pálmaffy Barbara a nemzetközi zsűri egyhangú döntése alapján végül megérdemelten nyerte el a bajnoki címet.

Barbara a tévében találkozott ezzel a különleges sportággal először, melynek hatására egyik napról a másikra beiratkozott a Dollhouse Táncstúdióba. A fiatal anyuka egyébként eredetileg a Táncművészeti Főiskolán végzett, táncos múltját pedig produkcióiba is igyekszik beépíteni. „Abban mindenképpen segít a táncos múlt, hogy van színpadi rutinom, így teljes mértékben a technikai kivitelezésre fordíthatom az energiáimat, nem kell arra is külön odafigyelnem, hogy mit kezdjek magammal a színpadon. A táncos gyakorlatokat pedig szintén igyekszem beépíteni a produkciókba” – meséli Barbara.

A felkészülés

A professzionális, versenyszerű rúdtánc rendkívül összetett felkészülést igényel – meséli Barbara. Nem elég ugyanis a trükkök tökéletes begyakorlása, de a gyakorlatok nagyon komoly kondíciót kívánnak meg, így elengedhetetlen az erősítés is. „Speciálisan azokat az izomcsoportokat erősítjük, amik arra jók, hogy bizonyos trükköket meg tudjunk valósítani. A táncban például a kezünk csak amolyan „díszítő” funkciót tölt be, így erre nekem külön erősítenem kellett.” Barbara ezen kívül hónapokon keresztül járt rendszeresen masszőrhöz, aki lazította begörcsölt izmait, illetve nyújtotta a spárgáját. „Ezen kívül természetesen elengedhetetlen a mindennapos gyakorlás” – mesél a felkészülés menetéről a bajnok.

Az extrém fizikai megterhelés természetesen különleges étrendet is kíván. „Eddig nem is nagyon fordítottam erre figyelmet, de a versenyre való felkészülés miatt az utóbbi hetekben egy tréner társam által összeállított speciális étrendet követtem. Bár nem kötelező a diétázás, mindenképpen sokat számít, ha tudatosan étkezünk” – mondja Barbara. Az étrend hasonló a fitnesz versenyzőkéhez, tehát szénhidrát és cukormentes, ugyanakkor fehérjében dús étkezést jelent. Elsősorban fehér húsokat, rizst és zöldségeket tartalmaz, és természetesen rengeteg folyadékot.

Sport és anyaság

A versenyre való felkészülés, a rengeteg edzés és gyakorlás mellett nem egyszerű időt szakítani a családra. Barbara azonban igyekszik megtalálni az egyensúlyt – még ha időnként nehezen sikerül is. „Nem vagyunk jó barátok az idővel, sose tudtam beosztani a napjaimat. Az utóbbi pár hónapom úgy nézett ki, hogy délelőtt próba, aztán rohanás haza 2-3 órára a kisfiamhoz, délután rúdtánc oktatás a táncstúdióban, majd este megint rohanás haza, hiszen a kisfiam addig nem alszik, amíg meg nem kapja tőlem a jóéjtpusziját” – mesél napi beosztásáról Barbara.

„Nem mindig találom meg az egyensúlyt, vannak pillanatok, amikor kiborulok, ilyenkor a rúdtánc és a tánciskola megértő közegéből, valamint a kisfiamból merítek erőt az újrakezdéshez. Ez a kettő, ami éltet” – vallja. És hogy milyen jótanácsot adna a magyar bajnokság abszolút győztese, Pálmaffy Barbara az olvasóknak? Semmi egyebet, mint hogy bízzanak magukban.

Formásabb alak, lépésről lépésre!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X