Főoldal > AKTUÁLIS > Kihagyhatatlan szabadtéri programok

Kihagyhatatlan szabadtéri programok

állatkertprogram
0

Írta: and

Végre valahára átléptünk a csillagászati tavaszba: a napsugarak kellemesen melegítenek, a levegőben virágillat terjeng, és legszívesebben egész nap a szabadban lennénk, hogy magunkba szívhassuk az éledező természet jótékony energiáit. Amennyiben hétvégeken ki szeretnél szabadulni a négy fal fogságából, nem lesz nehéz dolgod, ugyanis rengeteg szabadidős tevékenység közül válogathatsz. Kirándulj Dobogókőn! Amennyiben ingyenes programra vágysz, szemelj […]

Végre valahára átléptünk a csillagászati tavaszba: a napsugarak kellemesen melegítenek, a levegőben virágillat terjeng, és legszívesebben egész nap a szabadban lennénk, hogy magunkba szívhassuk az éledező természet jótékony energiáit. Amennyiben hétvégeken ki szeretnél szabadulni a négy fal fogságából, nem lesz nehéz dolgod, ugyanis rengeteg szabadidős tevékenység közül válogathatsz.

Kirándulj Dobogókőn!

Amennyiben ingyenes programra vágysz, szemelj ki magadnak egy jó kis erdei sétát. Erre a célra kitűnő választás lehet, ha ellátogatsz Dobogókőre, ami köztudottan a Föld szívcsakrája, tehát a kellemes séta közben fel is töltődhetsz pozitív energiákkal. Ha már ott vagy, érdemes megcsodálnod a nagykilátóról az eléd táruló csodálatos panorámát, a táltosok kapuját, valamint a Rám-szakadékot. Az utóbbit csak akkor látogasd meg, ha elég fittnek és kitartónak érzed magad, ugyanis felér egy kész kalandtúrával, ahol korlátokon kapaszkodni, létrákon mászni, patak kövein egyensúlyozni kell, tehát a jó erőnlét elengedhetetlen. Viszont amennyiben nekivágsz, csodálatos élményben, no meg némi izomlázban lesz részed.

Belépés: ingyenes (nagy parkoló díja: óránként 200 Ft, napi jegy: 1000 Ft)

orchidea.jpg ()Orchidea Kiállítás és Kongresszus

Ha tavasz, akkor virágok, ezért is rendezik meg áprilisban a 15. Európai Orchidea Kiállítást, ahol megcsodálhatod a legszebb orchideákat. Hazánk először ad otthon ilyen nagyszabású rendezvénynek, ahol számos más ország is képviselteti magát nemesítőkkel, tudósokkal, szakértőkkel. A kongresszuson számos előadás növeli majd az esemény színvonalát, melynek keretein belül megismerkedhetsz az orchideák helyzetével, veszélyeztetettségükkel, ápolásukkal.

A kongresszust több napos kiállítás követi, ahol a jól ismert virágokon kívül olyan fajtákkal is találkozhatsz, amilyet az országban eddig nem lehetett látni. Szerencsére a neves kereskedők amellett, hogy árulják őket, jó tanácsokkal is szolgálnak majd, hogy miképp próbáljuk meg életben tartani ezeket a csodaszép virágokat.

Belépő: felnőtt: 2500 Ft, diák/nyugdíjas: 1800 Ft

Helyszín: Syma Csarnok

Időpont: 2012.április 12-15.

Állatkerti séta

Nem muszáj randin részt venned ahhoz, hogy ellátogass az állatkertbe, ugyanis különleges fajokat látni nem mindennapi esemény, főleg, hogy tavasszal már az összes előbújt téli vackából. A Fővárosi Állat- és Növénykert csodálatos átalakuláson ment (és megy) keresztül az elmúlt években, így egy séta tökéletes kikapcsolódás lehet az egész családnak. Kicsik és nagyok egyaránt élvezik, mivel nemcsak a simogatóban kerülhetsz testközelbe különböző állatokkal, hanem vannak olyanok is – például a lajhárok –, akiket rácsok nélkül, közvetlen közelről vehetsz szemügyre. A bejáratnál kapott térképek segítségével könnyen fel lehet deríteni a terület minden egyes részét. Ha lehet, egy egész napot szánj rá!

Belépő: felnőtt: 2100 Ft, diákok/nyugdíjasok: 1500 Ft

Szarvasi Arborétum

Akik kedvelik a csendet, a háborítatlan természetet, azok számára remek kikapcsolódást jelenthet az arborétumi séta.  Itt rengeteget megtudhatsz a téged körülvevő élővilágról, miközben meg is csodálhatod a szebbnél szebb növényeket. A 82 hektáros területen körülnézhetsz akár önállóan, akár szakképzett vezető segítségével kiépített beton, vagy erdei utakon. A folyamatos karbantartásnak köszönhetően az itt élő állatok száma is jelentősen megnőtt, tehát ne lepődj meg, ha érdekes madarak, denevérek, vagy kisemlősök kerülnek az utadba! Áprilistól a romantika szerelmeseinek lehetősége van 1-1/5 órás sétahajózásra is, ahol a vízen ringatózva megismerkedhetnek a régi Nagy-Magyarország közepét jelölő emlékművel, a Bolza-család kastélyával, valamint a Tiszántúl legnagyobb holtágával.
 
Belépő: felnőtt: 700 Ft, diák/nyugdíjas: 500 Ft
 
Sétahajózás: felnőtt: 1200 Ft, gyermek (14 éves korig): 900 Ft, nyugdíjas: 1000 Ft

Ez segít majd felállni a kanapéról és leadni a pluszkilókat!

Ég a gyomrod? Folyton éhes vagy? Itt a megoldás!

Húsból érdemes a magyart keresni


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X