Főoldal > AKTUÁLIS > Sok mozgás és lelki nyitottság – Interjú Barabás Évával!

Sok mozgás és lelki nyitottság – Interjú Barabás Évával!

mozgássportszenvedélyszépség
0

Írta: and

Szenvedélye a mozgás A népszerű műsorvezető alapvetően szerencsésnek tartja magát, amiért szülei már egészen kisgyerek korától kezdve fontosnak tartották, hogy sokat mozogjon, legyen szó úszásról, az iskolai tornaórákon való aktív részvételről vagy éppen kerti munkáról. „Szüleim úgy neveltek, hogy amikor éppen nem olvasok, akkor mozogjak” – emlékszik vissza Éva. A műsorvezető szerint manapság, amikor minden […]

Szenvedélye a mozgás

A népszerű műsorvezető alapvetően szerencsésnek tartja magát, amiért szülei már egészen kisgyerek korától kezdve fontosnak tartották, hogy sokat mozogjon, legyen szó úszásról, az iskolai tornaórákon való aktív részvételről vagy éppen kerti munkáról. „Szüleim úgy neveltek, hogy amikor éppen nem olvasok, akkor mozogjak” – emlékszik vissza Éva. A műsorvezető szerint manapság, amikor minden ügyünket a laptop mellett vagy telefonon intézzük, még fontosabb a mozgás öröméről beszélni. „Manapság, amikor ülve rohanunk, nagyon fontos, hogy tudatosan odafigyeljünk a mozgásra, hiszen azért vagyunk emberek, mert tudunk mozogni, és attól élünk, hogy mozgunk. A mai világban azonban ezt sokszor elfelejtjük.”

Véleménye szerint az izmokat már egészen kis korban el kell kezdeni edzeni, így alapozva meg későbbi állapotukat. „Amikor belekezdek egy-egy intenzív sporttevékenységbe, például egy egyhetes kajaktúrába, mindig megdöbbenek, hogy milyen szinten elkezdenek emlékezni az izmaim. Ezért javaslom azt minden gyereknek és kisgyerekes családnak, hogy akkor is igyekezzenek időt szakítani az edzésre, és beiktatni azt a kisgyerek napirendjébe, ha esetleg kicsit bonyodalmas is, hiszen nem csak rendszert ad, de később, felnőtt korban már nem lehet pótolni” – javasolja a műsorvezető, aki úszóoktatóként is arra fektette a legnagyobb hangsúlyt, hogy a mozgás élményét és örömét megismertesse a gyerekekkel. „Azt szerettem volna, ha nekik is szenvedélyükké válik a mozgás, ahogy nekem is azzá vált. Tudom magamról, hogy amikor fáradt vagy nyűgös vagyok, amikor szabadulni akarok a rossz gondolatoktól, érzésektől, akkor az első dolog, ami segít az az intenzív gyaloglás vagy futás” – vallja a műsorvezető.

barab.jpg ()

A galéria megtekintéséhez kattints a képre!

Ha pedig mégiscsak elhatalmasodna rajta a kifogások keresése, akkor két kutyája gondoskodik arról, hogy ne is jöhessen szóba a lustálkodás. „A legnagyobb luxus, hogy megengedjük magunknak, hogy nem mozgunk. Testvéremmel egymás után vesztettük el mindkét szülőnket, akik egyébként sportosak voltak, de aztán belesüppedtek a mozgásszegény életmódba. Igazából akkor döbbentünk rá, hogy mennyire fontos az egészség, és mennyire nem értékeljük, amíg van” – mondja Éva.

A fiatalság megőrzése

Éva szerint a legfontosabb, hogy mindig tartsuk nyitva az elménket és szívünket, mely nyilvánvalóan nem könnyű, de elengedhetetlen a fiatalság megőrzéséhez. „Tudatosan próbálok törekedni arra, hogy amikor rosszabb a hangulatom, vagy kezd elmenni a kedvem, akkor észbekapjak, és ne engedjem át magam ennek az állapotnak” – vallja a műsorvezető, aki szerint a tekintetünk árulja el a legtöbbet lelki fiatalságunkról. „A tekintet mindig elárulja, hogy van-e még annyi hit, annyi cél az emberben, amennyi szükséges. Ezért mindenkinek magának kell megdolgozni, nem lehet másoktól várni a boldogságot.” Éva fontosnak tartja továbbá azt is, hogy odafigyeljünk testi és lelki jólétünk, egészségünk megőrzésére, mely számára sem könnyű. „Én is rendszertelenül élek és dolgozom, így tudatosan figyelmeztetnem kell magamat. Igyekszem megtalálni az egyensúlyt a munka és a magánélet között, de például amikor múltkor a párom születésnapjára vállaltam el egy rendezvényt, és reggel kapkodva sütöttem a tortát, akkor zavart, hogy nem tudok nyugodt tempóban, odafigyelve készülni rá” – meséli Éva. Pedig a műsorvezető szerint a másokra figyelés öröme szintén fiatalon tarthatja az embert. Az a derű, ami egy nőből sugárzik, amikor nevet, amikor vidám, az a mód, ahogy melegséget, jó hangulatot tud teremteni, teszi igazán nővé a nőt, és Éva szerint ez a férfiak számára is fontosabb a külső adottságoknál, testalkatnál.

A műsorvezető tehát nem véletlenül a természetes szépség híve. „Úgy nőttem fel, hogy a természetes szépségnél nincs szebb. Anyukám egy kis szempillaspirállal és gyönyörű mosolyával is kiragyogott mindenhonnan” – emlékszik vissza Éva, aki emiatt hosszú ideig nem is használt semmiféle sminket. „Azt viszont gyakran láttam, ahogy anyukám krémezi az arcát, és én még mind a mai napig ugyanannak a nagy múltú kozmetikum márkának az arckrémét használom, amit ő.”

Éva lelki tippje

Legyünk nyitottak és próbáljunk meg újra rácsodálkozni mindenre, hiszen sok baj van körülöttünk a világban, de egy kicsit tudunk ezen változtatni azzal, ha legalább mi pozitívak vagyunk.

Megérkeztek a NIVEA Q10PLUS arcápoló termékcsalád legújabb tagjai!

Fotó:http://rtlklub.sajtoklub.tv/BarsonyBence
Styling: Frank Patrícia és Szekerák Ádám


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X