Főoldal > AKTUÁLIS > Gyászol Julia Roberts

Gyászol Julia Roberts

diétafitneszfogyásfogyókúragasztrogyászjulia robertstáplálkozás
0

Írta: and

Julia Roberts néhány napja veszítette el féltestvérét, Nancy Motes-t, de külföldi lapok szerint a

Julia Roberts néhány napja veszítette el féltestvérét, Nancy Motes-t, de külföldi lapok szerint a színésznő fájdalma még most sem enyhült. Teljesen maga alatt van, és valószínűleg heteknek, hónapoknak kell még eltelniük ahhoz, hogy valamennyire jobban érezze magát lelkileg.

Igaz, Julia és 37 évesen elhunyt féltestvére közt nem volt mindig felhőtlen a viszony. Nancy korábban azt nyilatkozta, hogy borzalmas volt számára a gyönyörű Julia „duci kistesójaként” felnőni, nemrég pedig a Twitteren is kiosztotta híres nővérét.

Elmondása szerint Julia „egy gonosz ribanc”, akit tehetségtelennek, lelketlennek is nevezett. Őt tette felelőssé azért is, hogy szinte az egész család ellene fordult. Sértődöttsége mély depressziót sejttetett, és sokak szerint hiába volt mellette a vőlegénye, a családját ő sem helyettesíthette.

Julia valószínűleg sokat gondolkodott azóta a testvére szavain, akit egy barátja házában találtak meg, és vélhetően gyógyszer-túladagolás miatt halt meg. A híres színésznő gondolatai talán még ma is azon járnak, mit csinálhatott volna másképpen, min lehetett volna változtatni a múltban, hogy a dolgok végül ne így végződjenek.

Néhányan úgy gondolják, a gyász nemcsak lelkileg viseli meg Juliát, hanem az alakján is meg fog látszani, ugyanis szomorúságában előfordul, hogy kihagy egy-két étkezést, vagy ha le is ül az asztalhoz, nincs étvágya. Ez nem meglepő, bármelyikünkkel előfordulhat, ám a fájdalom enyhülése után valószínűleg a sztár is visszatér kiegyensúlyozottabb étkezési szokásaihoz és étrendjéhez.

julia2.jpg ()

A galéria megtekintéséhez kattints a képre!

Egyébként többféle diétát kipróbált már, és sokáig a GI-diéta szerint táplálkozott, vagyis alacsony glikémiás indexű ételeket fogyasztott. Ennek köszönhetően a szervezetben nem következik be hirtelen a vércukorszint-emelkedés és visszaesés, ez pedig késlelteti az éhségérzet jelentkezését.

Manapság annyit változtatott a diétáján, hogy eldöntötte: semmit sem tagad meg magától, amit megkíván. „Imádom a kekszeket, mártásokat és a Scroppinót. Ez egy olyan olasz ital, amelyet többek közt vodkából, narancslikőrből és citromfagyiból kevernek. Egyszerűen mennyei” – árulta el korábban.

A bevitt pluszkalóriákat pedig futással, pilatesszel és vízi edzésekkel dolgozza le legszívesebben – Kathy Kaehler sztáredző össze is állított számára egy komplett vízisportos edzéstervet.

Julia belemelegítésként úszik néhány hosszt, majd egy speciális, vízi edzéshez használt övet erősít a derekára, azzal folytatva a mozgást. Mindig egyperces intervallumokat iktat be, amikor egy rövid szakaszt egy gyorsabb, majd egy nagyon gyors etap követ. Mindegyik egy-egy percig tart, tehát összesen három perc – ezt ötször ismétli meg. Levezetésként pedig 200-300 kalóriát éget el úszással, a tempótól függően.

A vízi gyakorlatok a sztáredző szerint azért nagyon hatékonyak, mert nemcsak több kalóriát égetnek el, mint a szárazföldi edzés, hanem azért is, mert az állóképességet és a fittséget is növelik. Arról nem is beszélve, hogy milyen változatos gyakorlatsort lehet összeállítani a víz szerelmeseinek!

Julia és a harmónia

A világsztár harmonikus, kiegyensúlyozott nőnek érzi magát, amihez szerinte az is nagyban hozzájárul, hogy családjával sok időt tölt új-mexikói farmjukon. „Nagyon békés, igazi menedék a számomra – mondta, majd hozzátette – Ott egyszerűen nem lehetünk rossz passzban. Vajon a hegyek, vagy a környezetváltozás miatt? Nem tudom. A lényeg, hogy ott minden tisztább, világosabb, mint Los Angelesben.”

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X