Főoldal > AKTUÁLIS > Béres Alexandra háttérbe vonul – „Ez az időszak most nem rólam szól”

Béres Alexandra háttérbe vonul – „Ez az időszak most nem rólam szól”

bikiniszezondiétaegészségfitneszkismamamozgássportstrandterhességvárandósság
0

Írta:

Vallja, hogy egy anya életében vannak olyan pillanatok, amikor háttérbe kell vonulni. A mozgás továbbra is

Vallja, hogy egy anya életében vannak olyan pillanatok, amikor háttérbe kell vonulni. A mozgás továbbra is szerves része az életének, kismamatársainak is a rendszeres fizikai aktivitást javasolja, hiszen a szülés nagyon komoly fizikai igénybevétel, így nem szabad 9 hónapon keresztül elhanyagolni a sportolást.

Mit szólt Panna a nagy hírhez, hogy kistestvére fog születni, hogyan készíted fel a feladatra?

Panna nagyon édes volt, örültem annak, ahogy reagált, borzasztóan örül, azóta minden nap simogatja, puszilgatja a hasam, énekel neki. Alig bírja kivárni, hogy megszülessen a kistestvér, akiről most már tudjuk, hogy kislány lesz. Arról beszélgettünk, hogy mindenben segíteni fog és kérte, hogy a „babagondozást” tanítsam meg neki, hogy el tudja látni a kistestvérét.

Várandós kismamaként talán még fontosabb az odafigyelés, a kiegyensúlyozott, vitamindús táplálkozás. Mit tanácsolsz a várandós kismamák számára, hogy őrizzék meg saját maguk és babájuk egészségét?

A legfontosabb ebben az időszakban a természethez való visszatérés. Együnk sok zöldséget, gyümölcsöt, emellett vadat, halat, magvakat, tehát mindent, ami a természetben megtalálható. Nekem ebben az időszakban nagyon jót tesznek a könnyű tejtermékek, mint a túró, a natúr joghurt és a könnyű sajt. Ezek egyrészt jó hatással vannak a gyomorra és remek kalciumforrást jelentenek a baba számára. Igyekezzünk mindent mértékkel fogyasztani, hiszen ott a baba, így kevesebb hely jut egyszerre az ételnek, inkább többször, 3 óránként kell kevesebbet enni. Olyannyira, hogy most nem él az a szabály, hogy nem lehet 6 óra után enni, mert igenis szükség van rá. Vacsora után is érdemes egy utóvacsorát tartani, egy-két könnyű falatot beiktatni, hogy ne legyen túl nagy a vércukorszint ingadozás. Nagyon fontos, hogy a vércukorszintet egy konstans szinten tartsuk. Ha erre végig oda tudunk figyelni, akkor nem lehet gond.

Mit javasolsz a mozgás terén?

Úgy gondolom, hogy várandósság alatt is nagyon fontos a mozgásteli életmód. Természetesen van egy-két gyakorlat, amit nem lehet elvégezni, erről szívesen mesélek az előadásaimra látogatóknak, hogy melyek ezek és mire kell pontosan figyelni.

Hamarosan itt a nyár, a strandszezon. Mit tanácsolsz nőtársaidnak, hogyan hozzák könnyedén formába magukat a bikiniszezonra?

Ha három-négy hónapunk van a nyaralásig, javaslom a rostdús táplálkozást, de kerüljük az egyszerű szénhidrátokat: a kenyeret, a krumplit és a cukros üdítőket, és egy héten négyszer szánjunk időt a sportolásra. Ha hamar szeretnénk formába kerülni, az intervall edzést javaslom, ami azt jelenti, hogy nagyon lassan, szinte séta tempóban kocogjunk 10 percet, majd végezzünk el 3 gyakorlatotból (guggolás, fekvőtámasz, felülés) 20-20-20-at, majd kocogjunk tovább. Ezt végezzük el háromszor, így szép formásak, tónusosak lesznek az izmaink és sokkal magabiztosabban fogjuk érezni magunkat a strandon.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X