Főoldal > AKTUÁLIS > Nemsokára jön a Mozgás Éjszakája!

Nemsokára jön a Mozgás Éjszakája!

egészségfitneszmozgásmozgás éjszakájaprogramsport
0

Írta:

10 sportág  – futás, kerékpár, fitnesz, zumba, úszás, sárkányhajó, salsa,

10 sportág  futás, kerékpár, fitnesz, zumba, úszás, sárkányhajó, salsa, tollaslabda, asztalitenisz, nordic walking  közül választhat, aki mozogni szeretne június 28-a éjjelén. Az úszás kivételével,  ami 350 forintba kerül majd – minden program ingyenes, a sportolni kívánóknak csupán regisztrálniuk kell az esemény weboldalán. (Facebook oldaláért katt ide.)

A rendezvények nagy részének a Városliget ad otthont, úszni viszont 4 fővárosi uszodában lehet majd, melyek rendkívüli nyitva tartással várják a sportolókat.

Az eseményt szervező Országos Egészségfejlesztési Intézet főigazgatója, Léder László úgy fogalmazott, céljuk, hogy az egészség divattá váljon. A főigazgató felhívta a figyelmet, hogy a statisztikák szerint többen halnak meg a mozgáshiány következtében, mint a dohányzás miatt. Az életmódváltás kulcsa a mozgás, kimutatható ugyanis, hogy aki rendszeresen mozog, jobban odafigyel étkezésére, kevesebbet dohányzik és kevesebb alkoholt fogyaszt. Emellett a rendszeres testedzés a lelki egészséggel és a közösségépítéssel is összefügg – tette hozzá.

mozgas2.png ()Budapest köztudottan bulifőváros, legyen legalább egy este, amikor a sporté a főszerep mondta a sajtótájékoztatón a rendezvény védnöke, Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár.

A Mozgás Éjszakája akadálymentesített, így ép és fogyatékkal élő sportolók egyaránt részt tudnak venni rajta.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X