Főoldal > AKTUÁLIS > Irány a nyár! – Szuper programok júliusra

Irány a nyár! – Szuper programok júliusra

bulifesztiválnyári programprogramprogramajánlószórakozás
0

Írta: and

1. Kékszalag Ha nyár, akkor víz, vízpart, vitorlázás. Te is így vagy ezzel? Akkor tölts egy

1. Kékszalag

Ha nyár, akkor víz, vízpart, vitorlázás. Te is így vagy ezzel? Akkor tölts egy fantasztikusnak ígérkező hétvégét a vitorlások bűvöletében a Balatonnál, július 10 és 12 között, és figyeld a 46. Kékszalag Audi Nagydíj indulóit. A verseny július 10-én a balatonfüredi móló elől rajtol. Közel 600 hajó és 3000 sportoló vág majd neki a hagyományos, 155 kilométeres Balatonfüred-Balatonkenese-Siófok-Keszthely-Balatonfüred távnak. A versenyidő maximum 48 óra, de a leggyorsabbak befutása már a nyitónapon várható. Az idei Kékszalag érdekessége többek közt az lesz, hogy többtestű és egytestű hajókkal is lehet indulni. A hétvége során pedig ingyenes koncertekkel, meccsközvetítéssel, közel harminc borász és további gourmet kiállítókkal, élménykóstolókkal is várják a vendégeket.
További infók: http://www.kekszalag.hu/

2. Balaton Sound

Ha szereted a modern zenei irányzatokat, vagy egyszerűen csak buliznál egy nagyot a barátaiddal, akkor talán már meg is van a jegyetek az idei Balaton Soundra, amit július 10-13 közt rendeznek meg Zamárdiban. Ebben az évben sem maradunk sztárfellépők nélkül: itt lesz David Guetta, Armin Van Buuren és Wiz Khalifa, de Azealia Banks, Steve Angello, Alesso, a Rudimental, az Irie Maffia és a Punnany Massif is szórakoztatja majd a fesztivál vendégeit.
Részletes programtábla: http://www.sziget.hu/balatonsound/programok/programtabla

3. Városligeti Sörsátor

Idén nyáron nem jutsz el egyik nagyobb fesztiválra sem, de szeretnéd átélni az ottani koncertek hangulatát, legalább egy estére? Akkor vedd az irányt a Városligeti Sörsátor felé, ahol a nyár esti fellépéseken olyan zenekarok gondoskodnak a remek hangulatról, mint például a The Bits, akik a Beatles legismertebb dalait játsszák, július 9-én este, vagy a Room Service, akik Bryan Adams legnépszerűbb zenéivel táncoltatják meg a közönséget július 25-én. A jó zene mellé finom sörök és fenséges falatok is dukálnak, a koncertekre pedig ingyenes a belépés.
További információk: http://sorsator.com/

4. Lélekünnep fesztivál

Szeretnél néhány napra kiszakadni a városi forgatagból, és egy kis időt csak magadra, kis kikapcsolódásra vagy kreatív alkotásra szánni? Akkor a Lélekünnep fesztiválon a helyed, amit Uzsán, Kerekerdőn rendeznek meg, július 11 és 13 között, immár harmadik alkalommal. Itt szabadon dönthetsz arról, mihez lenne kedved, így kipróbálhatsz számos workshopot, jógázhatsz, meditálhatsz, közelebb kerülhetsz a grafológiához és az asztrológiához, illetve koncerteken, táncos- és művészeti programokon is részt vehetsz.
Részletes program és jegyárak: http://www.kerekerdo.hu/

5. Visegrádi Palotajátékok

Ha visszarepülnél egy kicsit a középkorba, mondjuk egy hétvége erejéig, akkor július 11-13 közt vedd az irányt Visegrád felé. Itt rendezik ugyanis Magyarország egyik legnagyobb nyári, szabadtéri, történelmi fesztiválját, a Visegrádi Nemzetközi Palotajátékokat. A háromnapos rendezvény az 1335-ös királytalálkozó korszakát idézi fel. A magyarok királya, Károly, vendégül látja a csehek királyát és annak fiát, valamint a lengyelek királyát, bajvívó vitézeiket és díszes kíséretüket. A vendégeket várostrommal, solymász- és táncbemutatókkal várják, Európa számos országából és Magyarországról érkező hagyományőrző csapatok fellépésével. Emellett lesz vásári forgatag, Királyi Menet, és igazi különlegességnek ígérkezik a pénteki és szombati éjszakai lovagi torna.
További információk és részletes program: http://palotajatekok.hu/

6. Balaton Bike Fest

Idén nyáron is megrendezik a Balaton legnagyobb bringás rendezvényét – ha közel áll a szívedhez a bicajozás, akkor a Balaton Bike Festen te is remekül fogod érezni magad, akár barátaiddal, akár a családoddal érkezel. Lesz itt mindenféle program, az egészségmegőrzéstől a túrázáson át a szórakozásig vagy a kultúráig, tehát kizárt, hogy unatkozzatok. Ha már korábban beírtad a naptáradba a július 18-20 közti időpontot, akkor most frissítsd: aszfaltozási munkálatok miatt nem akkor, hanem majd augusztus 2-án találkozunk Balatonfüreden.
További információk: http://balatonbikefest.com/

7. Forma-1

Minden évben ott vagy a Forma-1-es Magyar Nagydíjon, vagy esetleg idén tudsz először kijutni a Hungaroringre? Akár tapasztalt versenyre járóként, akár „újoncként” érkezel Mogyoródra, biztos lehetsz abban, hogy felejthetetlen élmények várnak, és még sokáig meséled majd a barátnőidnek, milyen volt a Száguldó Cirkusz közelében tölteni egy hétvégét. A Magyar Nagydíj versenyhétvégéje idén július 25-27-re esik, a futamot 27-én, vasárnap rendezik a Hungaroringen.
További infók és jegyvásárlás:  http://www.hungaroinfo.com/formel1/index_hu.htm
 
8. Bánkitó Fesztivál

Július 17-től 19-ig hatodik alkalommal rendezik meg a Bánkitó Fesztivált, amely a pihenés és kikapcsolódás mellett számos zenei csemegét is ígér mindnyájunknak. Három színpadnál várják a fellépők a nagyérdemű közönséget, délután öt órától egészen éjfél utánig. Ráadásul a változatosság is garantált lesz – nem is hétköznapi fesztivál-zenekarokkal. Fellép többek közt a Carbovaris, Akkezdet Phiai de lesz Zagar és Belga koncert is, valamint színpadra lép még például a Mary PodKids, a Subotage, a Solar Kids és a Designer Drums is. A bulik mellett idén is lesznek beszélgetések és programok a tolerancia, a megértés és a zöld gondoskodás jegyében. Ha teheted, menj biciklivel!
További információk: http://www.tekerjatora.hu/


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X