Főoldal > AKTUÁLIS > Kistehén színre lép

Kistehén színre lép

kistehénkönyvprogram
0

Írta:

Kistehén egy rajzfilmfigura, aki 2002-ben született. Születését egy dal és egy rajzfilm jelezte. Én

Kistehén egy rajzfilmfigura, aki 2002-ben született. Születését egy dal és egy rajzfilm jelezte. Én vagyok a Kistehén, ülök a fa tetején… – énekelte a fán ücsörgő sárga tehén és ezzel beégette magát minden korosztály tudatába. Mindenki tudta, ki az a Kistehén, majd mindenki szerette, senkit nem hagyott közönyösen. Az autókban Kistehén plüssfigurák lógtak, a gyerekek Kistehén füzetekbe írták a leckéket, és a fiatalok Kistehén fesztiválra mentek a Szigetre.

Aztán eltelt több, mint tíz év. A kistehén ezalatt többek között volt sikeres zenekar neve, ahol több sláger is született a neve alatt. Volt tejterméken reklámfigura, csomagolás tejkaramellán. A Kistehén mégsem jött elő igazán. Nem mutatta meg ki is ő valójában, miket szeret, mit gondol a világról, kik a barátai, hol lakik, mitől szomorodik el, és mitől lesz vidám.

Eljött 2014, és az alkotók Igor Lazin, és Kollár-Klemencz László úgy döntöttek, hogy előhívják rejtekéből a Kistehenet, aki egy mesekönyv sorozat keretében elénk tárja kedves, szeretettel teli, vonzó világát. Bemutatja barátait, Tetemacit, a Nyulat és a Vadászt, és így az alkotókkal együtt elhatározták, hogy levesznek a lábukról mindenkit.

Kistehén világa

Kistehén egyszerű történetekben mesél a barátságról, szeretetről, együttérzésről. A Kistehén történetei összekötik a szülőket és a gyerekeket. Egy olyan világot kínál, ahol a felnőtt megint gyermek lehet, közelebb kerülve a történeteken, Kistehénen keresztül saját gyermekéhez. A gyereket pedig sok játékossággal komolyan veszi, akinek kulcsot ad humorral és szeretettel a felnőttek sokszor kiismerhetetlen, nehezen érthető túlbonyolított világához.

Kistehén 3 üzenete:

A hétköznapokban megtalált boldogság

Kistehén kulcsot ad a boldogságunkhoz. Megmutatja, hogy ezt a boldogságot hol kell keresni: önmagunkban, a barátainkban, az apró dolgokban, a hétköznapokban. És megmutatja, hogy ezzel a boldogsággal mit kell kezdeni. Örülni és kész.

A Kistehén generációkat hoz össze

A gyerek lélekben felnőtt, a felnőtt lélekben gyerek. Kistehén egy olyan tisztást teremt, ahol közel kerülnek generációk. A szülők a gyerekeikkel. A gyerekek jobban belelátnak szüleik felnőtt – sokszor érthetetlen -életébe, s a szülők – előhívva önmagukból a gyermeket – közelebb kerülnek gyerekeikhez.

A Kistehénnel önmagad lehetsz

Kistehén egyesíti önmagában a fiatal kor határtalan, felhőtlen, szabad, mindenre képes energiáját és az idős kor bölcsességét. Kistehén minden, amit át kell menteni a gyerekkorból, és minden, amit érdemes meghallgatni a felnőttektől.

Ha szeretnél megismerkedni Kistehénnel, a könyvvel, és izgalmas programokon vennél részt, akkor irány a budapesti Állatkert szeptember 28-án 10 órától, ahol vár a Kistehén Örökbefogadás!

kistehen2.jpg ()


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X