Főoldal > AKTUÁLIS > Tényleg túlsúlyos a First Lady?

Tényleg túlsúlyos a First Lady?

diétaedzésfitneszfogyáshízáskövérsztárwellness
0

Írta: and

Az elmúlt hónapok során elégedetten láttuk, hogy egyre kevesebb a túl sovány híresség

Az elmúlt hónapok során elégedetten láttuk, hogy egyre kevesebb a túl sovány híresség a hollywoodi sztárok körében, és most már egyre inkább az egészséges, kicsit izmos, de nőies alkatú sztárcsajok számítanak követendő példának.

Az egészségre nevelést egyre több híresség tartja fontosnak, például Michelle Obama is, aki az utóbbi időben sokat tesz a gyerekek és fiatalok átgondoltabb, tudatosabb étkezésre való neveléséért. Felemelte szavát az iskolai menzák ellen, mondván, hogy a legtöbb helyen nem túl egészséges ételek kerülnek a tanulók elé, és azt javasolta, legyen több zöldség és gyümölcs a kínálatban.

Obama elnök felesége jót akart, de sokan nem értik, vagy épp nem tartják helyesnek az álláspontját. Egy pszichiáter ráadásul keményen be is szólt neki, mondván, hogy akinek ilyen súlyfeleslege van, az csak ne papoljon egészséges étkezésről.

Az 52 éves Keith Ablow szerint a First Lady biztosan nem eszik annyi zöldséget, amennyit a médiának sugall, és úgy véli, Amerika első asszonya azt sem gondolhatja komolyan, hogy a menzákról száműzze a sültkrumplit. Az amerikai háziasszonyok egy része egyetért a pszichiáterrel, de sokak szerint túl szélsőséges kritikával illette az elnök feleségét, aki nem akar rosszat, nem mellesleg egyáltalán nem nevezhető túlsúlyosnak.

Michelle Obama korábbi interjúkban is említette, hogy sokat tesz az egészségéért, sőt, olykor áldozatokat is hajlandó hozni fittségének megőrzéséért. Egyszer elárulta például, hogy mindig fél 5-kor kel, hogy fél 6-kor már az edzőteremben lehessen, és mire a gyerekei felkelnek, ő már maga mögött tudhassa az edzést, és fitten, jókedvűen kezdje velük a napot.

obama2.jpg ()

A First Lady egyébként rendszeresen vonja be a családját is a sportolásba: a ritka alkalmakkor, amikor mindenki ráér, és együtt tudnak tölteni egy egész napot, gyakran mennek kirándulni. A friss levegő és egy kis mozgás mindenkit fitten tart. Az elnöki család ezeket a kirándulásokat különböző erőnléti gyakorlatokkal kombinálja: például rövid futóversenyekkel vagy ugrókötelezéssel.

Amikor pedig nyaralni mennek, Michelle nem esik abba a hibába, mint sokan, akiknek az utazás egyet jelent az ételek mértéktelen fogyasztásával és a mozgás minden formájának mellőzésével. Ő ilyenkor is oda tud figyelni arra, miből mennyit szed a tányérjára, emellett minden nap sétál, ugrókötelezik, és fitnesz gumiszalaggal is végez gyakorlatokat.

Az amerikai elnök feleségét sokan irigylik izmos karjai miatt, amiket személyi edzője szerint nem ördöngösség elérni, csupán rendszeres súlyzós edzések kellenek hozzá, és kitartó munka. A first lady kedvence a cross training, ami erősít, de a hajlékonyságot és az állóképességet is növeli. Mindenkit arra bíztat, ne féljünk az izomépítő edzésektől, mert a megfelelő étkezéssel kombinálva feszes, mégis nőies izomzatot érhetünk el.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X