Főoldal > AKTUÁLIS > Ismét elképesztően dögös: csúcsformában van az 52 éves Demi Moore

Ismét elképesztően dögös: csúcsformában van az 52 éves Demi Moore

diétafitneszfogyásszépségsztárwellness
0

Írta: and

 Bár Jessica Lange volt a Santa Barbara International Film Festival sztárja, hiszen a nagy filmes elismerésnek szám&

 
Bár Jessica Lange volt a Santa Barbara International Film Festival sztárja, hiszen a nagy filmes elismerésnek számító Kirk Douglas Excellence in Film-díjjal jutalmazták, a színésznő barátnője, Demi Moore majdnem elhappolta tőle a figyelmet.
 
Ezüstszínű, földig érő ruhájában Demi egyszerűen fantasztikusan nézett ki, amihez az is hozzájárult, hogy nem vitte túlzásba sem a kiegészítők használatát, sem pedig a sminkelést. Egyszerű, de nagyszerű makeupjának leglátványosabb alkotórésze a vörös rúzs volt, amit a híresség a Hollywood aranykorából ismert színésznőket idézően viselt.
 
Demit rég láttuk ennyire jó formában – miután tönkrement a házassága Ashton Kutcherrel, állítólag azt is nehezen viselte, hogy volt párja gyorsan összejött Mila Kunisszal, és nemrég kislányuk született.
 
demi2.jpg ()Most viszont aki Demire néz, egy elégedett, boldog és fitt nőt láthat. Ennek egyik oka, hogy a színésznő megtanulta: fontos a befelé figyelés, na meg az, hogy saját igényeit helyezze előtérbe, és önsajnálat helyett inkább tegyen a saját boldogságáért.
 
Ebben kedvenc mozgásformái, a testi-lelki egyensúly megteremtését is segítő jóga és Pilates is segítettek neki. A színésznő évek óta ezek nagy rajongója, kedvenc gyakorlatait pedig DVD-ről is lelkesen tudja végezni, ha épp nincs ideje vagy kedve órára menni.
 
Emellett hetente legalább háromszor kardio edzést is végez, ami nála lehet futás, biciklizés vagy úszás is. Ezeket az edzésmódokat Demi mindig váltogatja, ami nemcsak azért hatékony, mert az izmai így nem szoknak hozzá egy bizonyos terheléshez, hanem azért is, mert így sosem lesz unalmas számára a mozgás.
 
Ami az étrendjét illeti, a színésznő manapság is nyitott az új diéták felé. Korábban kipróbálta többek közt a vérfarkas diétát is, ami azon az elméleten alapszik, hogy a Holdnak ugyanolyan hatása van a testünkben lévő vízre, mint a tengerek, óceánok árapály jelenségére, így segítheti a fogyást és a méregtelenítést. Sőt egy külföldi újság szerint olyan hatékony, hogy akár 2-3 kilót is fogyhatunk vele, egyetlen nap alatt. 
 
Akkor érdemes elkezdeni, amikor újhold, vagy telihold van, méghozzá azokban a percekben, amikor ezek a fázisok elkezdődnek. Ehhez jól jön egy holdnaptár, amiben szerepelnek a különböző holdfázisok, illetve azok kezdetei. Az étkezésre tehát a holdfázisok változásának megfelelően kell figyelni: ha újholdkor vagy teliholdkor startol a diétánk, 24 órán át csak gyümölcs- és zöldségleveket, illetve vizet fogyaszthatunk.
 
Növekvő Hold esetén válasszunk egészségesebb ételeket, diétás nasikat, az édességektől viszont tartózkodjunk. Ellenben fogyó Hold ideje alatt bátran válogathatunk kedvenceink közül, és ilyenkor nem kell megerőltetni magunkat az edzőteremben sem.
 
A diéta követői szerint ez a módszer hatásos, sőt, egyesek a 24 órás tisztítókúrát is meghosszabbítják: 2-3 napig, vagy akár 6 napig is tartják. Mások szerint viszont ez nemcsak meggondolatlanság, hanem eredménytelen is, hiszen a szervezet ilyenkor nem zsírt, hanem vizet veszít, amit nagyon gyorsan és könnyen vissza tud pótolni.
 
Azt nem tudjuk, Deminek manapság is ez a diéta segít-e abban, hogy ilyen szuper formában van, mindenesetre tény, hogy rég nem láttuk már ennyire kiegyensúlyozottnak, boldognak és egészségesnek.

Fotó: Daily Mail


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X