Főoldal > AKTUÁLIS > 5 tipp, hogy könnyebben búcsúztassuk a nyarat

5 tipp, hogy könnyebben búcsúztassuk a nyarat

évszakhangulatnyárősztipp
0

Írta:

Életmentő praktikák, hogy túléljük a nyár végét!

Mindig szomorúak vagyunk, amikor újra beköszönt az ősz, és visszatérnek a dolgos hétköznapok: a strandot felváltja az iroda vagy az iskolapad, a vidám nyári kocsikázást a dugók szakadó esőben, a kánikulát pedig a sárguló faleveleket. Mielőtt teljes depresszióba zuhannánk és beburkolóznánk a legvastagabb takarónkba a Springfield segítségünkre siet, hogy a mivel tudjuk feldobni ezt a valójában nagyon is szép évszakot.

1. Költöztessük az őszt az otthonunkba!

Végre nem kell vámpírként a vakító napfény ellen védekezve a sötét szobánkban kuksolni, így új értelmet nyerhet az otthoni dekoráció fogalma! Ne gondoljuk, hogy ez kizárólag a Halloween tökök formájában valósulhat meg: a bordó-narancssárga kiegészítők, csipkebogyó koszorú vagy almából faragott mécses szuper harmóniát teremtenek a kis vackunknak. Akár közös program is lehet a családnak, vagy ha csak levezetnénk az egész napos stresszt egy kis barkácsolással a legjobb alapanyagokat biztosítja hozzá az évszak.

2. Alakuljunk át, akárcsak a természet!

Miután már teljesen kifakult a fesztiválszezon őrületében rózsaszínre festett hajtincsünk, itt az ideje, hogy meglátogassuk a fodrászunkat! Azonban nem kell az unalmas, megszokott színekre gondolni: vállaljunk be egy pazar őszi hajszínt, amivel életet varázsol napszítta hajkoronánkba. Járjunk utána, mi áll hozzánk a legközelebb, nehogy a végén idő előtt kezdjünk el sapkát hordani. Egy mélyvörössel vagy gesztenyebarnával nehéz melléfogni, de ha még nem untuk meg a szőkét, válasszunk az őszhöz illő, sötétebb árnyalatot.

3. Gardróbcsere

Negyven fokban a „Merry Christmas” feliratú kötött pulcsik, amikor meg már beköszönt a zimankó, csak a nyári ruháink akadnak a kezünkbe?  Akkor itt az idő, hogy nekivágjunk egy shopping-túrának! Ha igazán stílusosan szeretnénk öltözködni a legfrissebb divat szerint, válasszuk a Springfield őszi kollekcióját: az egyszerre elegáns, de laza összeállítás tökéletes belépő a munkahelyre vagy akár vissza a suliba. Az évszak elengedhetetlen színe a narancssárga kékkel ötvözve, fakó árnyalatokkal kombinálva. Foglaljuk el a divatdiktátor pozícióját már szeptemberben!

4. Őszi kulináris finomságok

Ideje a táplálék-bevitelt folyékonyról szilárd halmazállapotúra váltani! A nyári fesztiválok után mindenkire ráfér egy kiadós vitaminbomba és a téli raktározásra se árt felkészülni. A sütőtököt például kötelező kipróbálni, de a cékla-padlizsán-brokkoli ételek szezonja is most érkezett el. Lehet, hogy a konyhával nem vagyunk jó barátságban, de az esős őszi estéken bátran merészkedjünk a sütőhöz! Egy egyszerű almás bögrés süti elkészítése még nem ártott senkinek és minden hozzávaló frissen beszerezhető!

5. Húzódjunk vissza az odúdba!

„Nyugodt péntek” – létezhet ilyen? Eljött a pillanat, hogy a három hónapos pörgés után lelassítsunk, beköltözzünk a kanapéra az ősz fő védjegyével, egy pohár borral. Esetleg a Nagy Ő még nem találta meg a fehér lovát, amivel értünk jön? Akkor sem kell aggódni: hívjuk át a lányokat egy laza vacsira és beszéljük ki a nyár történéseit – egymást fogja követni a rengeteg, felejthetetlen sztori!

Forrás: Sprinfield / Noguchi


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X