Főoldal > AKTUÁLIS > Pierrot gondolkodva szeret játszani

Pierrot gondolkodva szeret játszani

játékPierrotsztár
0

Írta:

Idén már negyedik alkalommal rendezték meg az “Ország Játéka” versenyt, melynek a szakmai minőségi díját odaítélő zsűri tagja volt Pierrot is. A zenész, hangszerelő, előadó, producer maga is nagyon szeret játszani, sőt hivatásos játékfejlesztő is, és apuka is.

A tavalyi évben debütált  Pierrot, alias Marosi Z. Tamás egy interaktív számítógépes játéka, amivel sokakat meglepett. A Megasztár egykori zsűrijére amúgy is jellemző, hogy amibe fog, ott valami egyedit alkot. Írt már zenét filmekhez, színpadi művekhez, összerakta saját „álomgyárát”: a Private Moon Studiost, számítógépes kalandjátékokat fejlesztett: a Jumurdzsák gyűrűjét, amely interaktív film, pc-játék és regény is egyben. Ő az AGON számítógépes kalandjátékok kitalálója és fejlesztője, és nem is titkolja, hogy a kalandjátékok és a digitális táblás játékok szerelmese. Legjobban ugyanis játszani szeret, sőt az célja, hogy a játékok logikáját, a bennük kifejeződő világszemléletet minél több emberrel megismertesse.

„Bármennyire is digitális korban élünk egy játék, a táblás játék úgy igazi, ha dobunk és lépünk, ha körbeülünk egy asztalt. Szerencsére ezek a játékok pedig tudnak kimenni a divatból, az idő túltesz rajtuk. Egyszerűen azért, mert tiszták a szabályai és mindenkit szórakoztat” – véli Pierrot.

2011-ben jelent meg a 24 táblajáték a nagyvilágból című könyve, mely gyűjtemény huszonnégy táblajátékot tartalmaz játéktáblákkal, magyarázó szövegekkel, figurákkal és dobóeszközökkel. Valamennyi játék izgalmas időutazás távoli korokba és vidékekre Észak-Amerikától Afrikán és Európán át a Távol-Keletig.

A zenész úgy véli, hogy mindig is a szenvedélyeinek élt, és ebben a játék, a játékosság központi szerepet tölt be. Nem érdekli, mi népszerű, sokkal inkább az, hogy mi jelent szellemi kalandot. És a játékok ilyenek.

A versenyen egyébként hét kategóriában hirdettek győztest, a legtöbb pontszámot elért játékok már a karácsonyi vásárban viselhetik az „Ország Játéka 2016” címet.

Fotó: NLCafe


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X