Főoldal > AKTUÁLIS > Lily Collins étkezési zavaráról beszélt

Lily Collins étkezési zavaráról beszélt

betegségéletmódétkezési zavarfogyásLily Collinssportszínésznőtáplálkozás
0

Írta:

Új filmjében egy olyan lányt játszik, aki megküzd az anorexiával.

Lily Collinsra eddig úgy tekintettünk, mint Phil Collins mindig elbűvölő kislányára, aki modellként és színésznőként is megállja a helyét. 2009 óta szerepel különböző filmekben – csak pár példa: Elhurcolva, A szív bajnokai, Tükröm,tükröm, A végzet ereklyéi: Csontváros – illetve a 90210 és a The Last Tycoon című sorozatokban is láthattad.

Nemrég viszont egy olyan moziban vállalt szerepet, ami szerintünk mind színésznőként, mind pedig emberileg próbára tette őt: a To The Bone című produkcióban ugyanis egy anorexiával küzdő lány, Ellen szerepében látható.

Lily ráadásul a Sundance filmfesztiválon az IMDb Studiónak nyilatkozva elárulta, hogy a karakterével való azonosulás ráadásul azért is érintette őt mélyen, mert tizenévesen ő is táplálkozási zavarokkal küzdött.

„Ez határozottan egy drámaibb szerep volt számomra, mivel tinédzserként nekem is volt étkezési zavarom – mondta, majd hozzátette – Tavaly írtam is egy könyvet, és a saját tapasztalataimról szóló fejezetet éppen azelőtt egy héttel írtam meg, hogy kézhez kaptam volna Marti forgatókönyvét. És akkor úgy éreztem, mintha az Univerzum rakná össze ezeket a dolgokat számomra, hogy szembe tudjak nézni a korábbi félelmeimmel.”

A film rendezője, Marti Noxon egyébként azokból az étkezési zavarokból kiindulva írta meg a film forgatókönyvét, amikkel ő szembenézett fiatalabb korában. Így pontosan tudta, hogy a 27 éves színésznőnek nem az lesz a nehéz feladat, hogy fizikailag hogyan tud majd egy anorexiás lányt megjeleníteni (nyilván a fogyás sem leányálom), hanem inkább az, hogyan tudja a lelki dolgokat újra átélni anélkül, hogy a múlt gyötrelmei sérüléseket okoznának neki a jelenben.

Lily ugyan nem nevezi nevén a betegségét, de gyanítjuk, hogy ő is anorexiával küzdött. Ezért is mondja, hogy számára nagyon személyes lett ez a film, és hogy szeretné, ha az emberek többet beszélnének az étkezési zavarokról, illetve azok veszélyeiről.

A múltat persze már maga mögött hagyta, és napjainkban egy kiegyensúlyozott, erős nő, aki a kiegyensúlyozott, rendszeres, egészséges táplálkozást és a sok mozgást szem előtt tartó életmódot követ.

Kedvenc mozgásformája a jóga, de szeret biciklizni és futni, emellett tavaly beleszeretett a táncba is. Azt mondja, az első suta próbálkozások után nagyon is belejött a lendületes mozdulatokba, és manapság már sokkal magabiztosabban ropja – akár a csoportos órákon, akár a barátaival vagy épp otthon.

Fotó: Daily Mail


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X