Főoldal > AKTUÁLIS > Péter-Szabó Szilvi fogas kérdésekben nem ismer kifogást

Péter-Szabó Szilvi fogas kérdésekben nem ismer kifogást

babaegészségénekesnőfogfogápolásfogászatPéter Szabó Szilviszájhigiénia
0

Írta:

Sokan szeretnénk hollywoodi mosolyt, de ha 10 embert megkérdeznénk, 8 közülük nagy eséllyel mondaná, hogy – kisebb vagy nagyobb mértékben, de – tart a fogorvostól. Pedig a megelőzés ebben az esetben is bölcsebb dolog, egy kis odafigyeléssel ugyanis sok kellemetlenség elkerülhető.

Péter-Szabó Szilvi mindig is nagy gondot fordított fogai épségére, hiszen egy színpadi embernek ez különösen fontos. Szilvi olyannyira tudatos, hogy már most elhatározta, kislányát, Emmát is ebben a szellemben fogja nevelni.

Az talán nem újdonság, – számtalan forrásból halljuk – hogy a prevenció mindenki számára ajánlott, és ezalól nem kivétel az évenkénti fogászati szűrés sem. Vannak azonban időszakok, amikor ezt még hangsúlyosabban érdemes betartani.

„A fogorvos valahogy sokak fejében mumusként él. Nem tudom, ennek mi lehet az oka, talán rossz gyerekkori beidegződés” – kezdte Péter-Szabó Szilvi. „Én mindig is nagyon figyeltem, hogy rendszeresen eljárjak ellenőrzésekre. Egy előadóművésznek pedig szerintem ez még az átlagosnál is fontosabb. Arról nem is beszélve, hogy vannak olyan helyzetek, amikor érdemes még gyakrabban találkozni a fogorvosunkkal. Ilyen számomra a mostani időszak, és ilyen volt az ezt megelőző néhány hónap is, amikor Emma még a pocakomban volt. Ilyenkor ugyanis a hormonális változások miatt gyakoribbak az ínygyulladások, ami kihat a fogakra is. Igyekszem persze pótolni a vitaminokat, ásványi anyagokat, de az ellenőrzés ezek mellett is ajánlott, így mostanában viszonylag „rendszeres” vendég vagyok a Czeizel Intézetben, ahol az a tapasztalatom, hogy a szakemberek egyébként is a prevenciót helyezik előtérbe. Ebben a kérdéskörben olyannyira tudatos vagyok, hogy Emmát is biztosan ebben a szellemben fogom nevelni. Még ugyan nem bújtak ki a fogacskái, de már nem kell sok idő, és ahogy egyre több foga lesz, szeretném, ha neki is a mindennapjai részévé válna, hogy odafigyel rájuk. Ezzel remélem majd ahhoz is hozzá tudok járulni, hogy a fogorvossal való első találkozást is egy teljesen természetes dologként élje meg” – tette hozzá Szilvi.

 Forrás: Red Lemon


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X