Főoldal > AKTUÁLIS > Cate Blanchett „borzalmas” edzésekkel készült a Thor: Ragnarökre

Cate Blanchett „borzalmas” edzésekkel készült a Thor: Ragnarökre

alakformálásCate BlanchettedzésfilmszínésznősztárThor
0

Írta:

A színésznő múlt héten beszélt erről a Coventeurnek.

Sokan sejtjük, hogy a színészek számára egy-egy forgatás nemcsak annyiból áll, hogy megtanulják a szerepüket, és minden jelenetfelvételre időben odaérnek, hanem számos más kötelezettségüknek is eleget kell tenniük. Ilyen például az edzés, ami nem mindenkit tölt el boldogsággal – Cate Blanchett például a múlt héten a Coventeurnek azt nyilatkozta, hogy a Thor: Ragnarök forgatása során „borzalmas” tréningekkel őrizte vékony alakját.

A 48 éves színésznő a sztártréner Luke Zocchival dolgozott (aki egyébként Chris Hemsworth-t is edzette – a szerk.). Cate alig 20 perces edzéseket nyomott le Zocchival, de ezek elég intenzív kardió és súlyzós köredzések voltak. És mivel csak a forgatási szünetekben tudtak edzeni, a színésznő valószínűleg fáradtabban is érkezett ezekre az alkalmakra, ahol még jobban elfáradt. Eufória helyett csak azt érezte, hogy ő erre nem képes, főleg eleinte.

„Olyan vagyok, mint bárki más, nagyon nehezen kezdek bele új dolgokba – nyilatkozta, majd hozzátette – de amint belefogok valami újba, mint amikor például az ember elkezd autó helyett gyalog menni a munkahelyére, akkor egy idő után azt érzem, hogy több energiám lesz. Ez az a változás, ami el szeretnék érni.”

Cate persze a forgatás után nehezen tudja ugyanezt az edzésrutint követni. Korábbi interjúiban is elmondta, hogy egyébként is próbál ügyelni a vonalaira, de nincs a legkönnyebb helyzetben, ugyanis három fia és örökbe fogadott kislánya mellett nincs mindig annyi ideje önmagára, amennyit szeretne.

Mivel nincsenek kimondottan kedvenc ételei, hajlamos lehet arra, hogy csak bekapja, amit otthon talál, vagy amit a gyerekei a tányéron hagynak. Ez időspórolás jegyében jó döntés, az egészsége szempontjából viszont kevésbé. Ezt Cate is tudja, és az utóbbi időben igyekszik átgondoltabb étrenddel is tenni azért, hogy egészségét és fittségét még sokáig megőrizhesse.

A hobbit című filmre való tudatos felkészülés jegyében pedig egy dietetikussal is együtt dolgozott, aki segített neki a számára legmegfelelőbb diéta összeállításában. A színésznő egy ideig nem fogyasztott gyümölcsöket, vörös húst, koffeint, alkoholt, és kerülte a glutént tartalmazó élelmiszereket is. Ellenben sok zöldséget, friss alapanyagokból készült salátákat evett, érdekes módon mindig paradicsom nélkül.

A sportra is rendszeresen szakított időt: mivel célja a vékonyságának megőrzése volt, nem pedig az izomépítés, a súlyzós gyakorlatokat hanyagolta. Leggyakrabban ellipszistrénerezett, amit kedvenc mozgásformáival, Pilatesszel, jógával és úszással egészített ki. Ezeket akkor is örömmel csinálja, ha épp nem filmszerepekre készül, hanem csak magára szán egy kis időt.

Ezen kívül pedig a színésznő a családjával, gyerekeivel tölti legszívesebben a szabadidejét. „A srácokkal mindig feltöltődöm, és persze, három fiú és most már a kislányunk is sok energiámat el is veszi, de imádom őket” – nyilatkozta korábban.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X