Főoldal > AKTUÁLIS > Serena Williams majdnem meghalt a szülés után

Serena Williams majdnem meghalt a szülés után

babaéletveszélySerena Williamssportolósztárszülésteniszezőterhesség
0

Írta:

Nemrég mesélt arról, hogy élete legfontosabb küzdelmében csaknem alulmaradt.

A pályán legyőzhetetlennek számít, a szülés körüli komplikációkkal szemben viszont csaknem alulmaradt Serena Williams. A híres teniszezőnő nemrég a Vogue magazinnak mesélt kislánya világra hozásáról, és elmondta: problémák adódtak, ő pedig majdnem meghalt a szülés után.

Serena nem tudta természetes úton világra hozni a gyermekét: vajúdás közben rohamosan lassulni kezdett a szívverése, ezért az orvosoknak életmentő császármetszést kellett végezniük rajta. Másnap alig kapott levegőt, tüdőembóliára gyanakodott, ezért beszélt az orvosokkal és meggyőzte őket, hogy nézzék meg, nem vérrögök okozzák-e a gondot.

„Mondtam nekik, hogy egy CT-vizsgálatra és heparin cseppre lesz szükségem” – árulta el. Az orvosok szerencsére hallgattak rá, és hamarosan belátták, igaza van, ugyanis valóban találtak vérrögöket a tüdejében.

De ezzel még nem értek véget Serena megpróbáltatásai. Később ugyanis a császármetszés után összevarrt sebe felszakadt – emiatt a sebészeknek több műtétet is el kellett végezniük rajta, majd 6 hétig feküdnie kellett. Szerencsére úgy tűnik, túl vannak a megpróbáltatásokon, és most már minden rendben van a teniszcsillaggal és kisbabájával is.

Várandóssága alatt Serena eleinte nem nagyon mutogatta a pocakját, aztán viszont több képet is feltöltött magáról Instagram oldalára. És mivel nagyon népszerű, mindegyikre több ezer – sőt, valamelyikre több százezer – lájkot kapott. Nem is csoda, hiszen szép kismama volt!

Szerintünk nagy változást jelent neki az anyaság, mivel eddig nagyrészt a sportnak szentelte az életét. Mindig is sokat dolgozott állóképessége, ereje, fittsége és persze vonalai megőrzésén és tovább tökéletesítésén. Várandósan kíméletesebb mozgásformákra váltott, most viszont már alighanem rákapcsolt, mert hamar vissza akarja nyerni az alakját.

A táplálkozásra és a több, intenzívebb mozgásra való odafigyelés nem is eshet nehezére, hiszen sportolóként egyrészt ismeri a határait és azt, mire hogyan reagál a teste, másrészt pedig mindig is igazi örökmozgó volt. Szabadidejében is számos mozgásformát kipróbált, sokat meg is szeretett, de persze nála is van kivétel – ez pedig nem más, mint a zumba. „Megpróbáltam, de őszintén szólva ez nekem túl nehéz. Azt sem tudtam, hová lépek… komplett lúzernek éreztem magam” – nyilatkozta egy „remekül sikerült” zumbaóra után.

Ami pedig az étkezést illeti, korábban testvérével, Venusszal vegetáriánusok voltak, ám versenyek előtt mindig szüksége van egészséges mennyiségű húsra. Gyerekkora óta kedvence a mamája sült csirkéje rizzsel és szósszal, így ezt a mai napig szívesen fogyasztja, ám a versenyek alatt legtöbbször nem az anyukája, hanem a családi szakács főz rá.

És sokan irigylik amiatt, amit egy korábbi interjúban mondott, őt idézzük: „Mérkőzések előtt nem igazán tudok enni, mivel nagyon ideges vagyok. Előző éjjel azért magamba erőltetek némi szénhidrátot, főleg, mivel tudom, hogy reggel képtelen leszek enni” – számolt be étrendjéről Serena.

Majd hozzátette, hogy azért ne egészségtelen finomságokra gondoljunk, hiszen meccsek előtt nem tömheti ezekkel tele a gyomrát. „Természetesen a szénhidrát alatt nem tésztát kell érteni, inkább barna rizst eszem vagy quinoát”.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X