Főoldal > AKTUÁLIS > A csábító és egészséges mosoly titka (X)

A csábító és egészséges mosoly titka (X)

fogkefe
0

Írta:

A szép mosolyt az ápolt fogak teszik igazán vonzóvá. Ha belső kisugárzásunkat szeretnénk kiteljesíteni, és fontos az egészségünk, ne hanyagoljuk el a fog- és szájápolást sem. A Panasonic szájhigiéniai eszközei segítenek kihozni magunkból a maximumot.

Fogorvosok és szájhigiénikusok egybehangzó véleménye szerint a jó fogmosáshoz mindössze három dologra van szükség: megfelelő technikára, egy jó fogkefére és naponta kétszer 3-4 percre. A fogmosás pontos technikájával sajnos nem mindenki van tisztában. Nekik is jó hír, hogy a Panasonic EW-DM81 elektromos fogkeféjével és EW1211 szájzuhanyjával a helyzet sokat javítható. Gyakran hangoztatott szakmai vélemény ugyanis, hogy a kiváló elektromos szájápolási eszközök segítségével könnyebb jól, alaposan megtisztítani fogainkat.

 

Design díjas szájápolás

Az elkötelezett fogápolók számára is tartogat újdonságokat a Panasonic EW-DM81 fogkefe. Az eszköz egyik specialitása, hogy a szuperfinom sörték segítségével az ún. parodontális tasakokban (vagyis a fog és az íny közötti keskeny résben) megbújó baktériumok is hatékonyan eltávolíthatók. A Panasonic saját fejlesztésű keféjén a sörték végei csupán 0,02 milliméter átmérőjűek, így a fogfelület tisztítása mellett a kényes területek ápolására is ideálisak.

Az eszköz másik előnye, hogy a finom, nagy sebességű rezgő mozgás – amely percenként 31 ezer impulzust generál – a fogak és az íny minimális terhelésével alaposan távolítja el a plakkot. Két tisztítási mód közül választhatunk: beállítható normál, illetve soft üzemmód is. A kefemozgás minden esetben enyhébb fokozattal kezdődik, hogy ne érje hirtelen erős hatás a fogakat és az ínyt. Emellett, az automatikus kefeidőzítésnek köszönhetően a kefemozgás 30 másodpercenként leáll, amivel jelzi használójának a fogmosási idő múlását.

Az EW-DM81 szuperkeskeny, ergonomikus kialakításának köszönhetően kényelmesen használható. A készülék 2017-ben el is nyerte a rangos IF Design Awardot. A fogkefe felső része leöblíthető, a kefefej és a készüléktest számára kialakított tartó pedig nem csak a megfelelő tárolásról, de a használathoz szükséges energiaellátottságról is gondoskodik.

A víz ereje

A szakértők szerint nem elegendő csak a fogkefe használata, hiszen a vele nem elérhető területeket is tisztán kell tartani. A Panasonic EW1211 akkumulátoros szájzuhany teljessé teszi a szájhigiénia napi rutinját: a fogak, a fogközök és a parodontális tasakok tisztításán túl a fogíny kíméletes masszírozásáról és ápolásáról is gondoskodik. Háromféle üzemmód választható: az erőteljesen, ételmaradékokat is eltávolító, a fogínyt masszírozó és öblítő, valamint a kíméletesen masszírozó funkció.

A szájzuhany víztartálya teljes feltöltésenként mintegy 35 másodperces használatot biztosít, melynek során azt is megválaszthatjuk, hogy nagy nyomású vízsugárral, vagy lüktető sugárban, vizet és levegőt vegyesen használva tisztítjuk meg a fogainkat, szánkat. A készülék könnyedén és alaposan tisztítható: teljesen vízálló, levehető tartálya pedig akár mosogatógépben is mosható.

A Panasonic szájhigiéniai eszközeivel egészségünk megőrzése nem jelenthet többé gondot.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X