Főoldal > AKTUÁLIS > Életében nem futott ennyit Ördög Nóri

Életében nem futott ennyit Ördög Nóri

edzésfutásmozgásműsorvezetőÖrdög Nórasport
0

Írta:

70 perc alatt futotta le a 33. SPAR Budapest Maraton® Fesztiválon a 10 kilométeres távot Ördög Nóri. A népszerű műsorvezető hetekig készült a nagy megmérettetésre, hogy sikerrel teljesítse vállalását.

„Az első 3 kilométer szörnyű volt, mindenki lehagyott és úgy éreztem, hogy kudarcot vallok. Csak azt lestem, hogy mikor jön a busz mögöttem, és kénytelen leszek felszállni, mert nem teljesítem a minimálisan elvárt szintidőt. De aztán felidéztem a tréningen tanultakat, hogy csak magamra: a légzésemre és a saját ritmusomra figyeljek, s egyetlen frissítő állomást se hagyjak ki” – mondta Ördög Nóri a célba érve. A csinos műsorvezető néhány hete kezdett sportolni, hogy a SPAR háziasszonyaként népszerűsítse az egészséges életmódot és a mozgást. Felkészülését online lehetett nyomon követni, s aki szeretett volna, csatlakozhatott is hozzá a 10 kilométeres távon a 33. SPAR Budapest Maraton® Fesztiválon.

„A táv felénél már éreztem, hogy eljött a holtpont, innentől kezdve csak visszafelé számoltam” – folytatta. – „Hatalmas lökést adott, hogy a családomat megláttam a szurkolók között, ahogy nekem integetnek. Nem volt megbeszélve, hogy hol találkozunk, de a térképen élőben követték, merre vagyok. Lepacsiztam a férjemmel és a két gyerekkel, teljesen feltöltődtem. Az utolsó két kilométer így nem jelentett gondot. A célban már ismerősök és taps fogadott. Rendkívül jó érzés, hogy kihoztam a maximumot magamból, és teljesíteni tudtam, amit célul tűztem ki magam elé” – mesélte Nóri, aki végül is a 10 ezer métert 70 perc alatt teljesítette, ami ahhoz képest, hogy életében nem futott ennyit egyszerre, jó időnek számít.

„Szerintem az egész család nagyon büszke rám. 37 évesen, dolgozó nőként, két gyermek mellett néhány hét alatt sikerült felkészülni. Folytatni fogom a kocogást, hetente háromszor biztos elmegyek, még mielőtt a gyerekeket elvinnénk óvodába, reggelente” – tette hozzá.

És hogy jövőre indul-e a 21 kilométeres távon? Nóri szerint egy év múlva inkább a 10 kilométeren futott idején szeretne javítani, aztán ha már rutinos futó lesz, jöhet a maratoni táv is, de addig még pár futócipőt szeretne elkoptatni.

Forrás: KRQ


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X