Főoldal > AKTUÁLIS > Tina Turner lenyűgözte a közönséget a premieren

Tina Turner lenyűgözte a közönséget a premieren

énekesnőkülföldi sztármusicalpremiersztárTina Turner
0

Írta:

79 évesen is fantasztikusan néz ki!

Pályafutása során több százszor, több ezerszer nyűgözte le a közönséget Tina Turner, és ez néhány napja újra sikerült neki – a világsztár az életéről szóló TINA című musical hamburgi premierjén lépett a közönség elé, és amellett, hogy ő is szólt pár szót, büszkén fotózkodott Kristina Love-val, aki őt alakítja a darabban.

A híres énekesnő mindenkit elvarázsolt egyrészt, mert még mindig remekül tud beszélni a közönséggel, másrészt pedig megjelenésével is lenyűgözte a nézőket. Mi sem értjük, hogyan lehet 79 évesen ilyen remek formában, de kicsit lejjebb eláruljuk, hogyan őrzi egészségét és szépségét még a nyolcvanhoz közeledve is.

A 11 Grammy-díjjal jutalmazott énekesnő évtizedek óta állócsillagnak számít a rockzene világában, de – mint arra a fent említett musical is rávilágít – hosszú és viszontagságos volt az útja idáig, meg kellett vívnia a maga harcait. Ő is megtanulta, hogy semmit nem adnak ingyen, mindenért keményen meg kell dolgozni, legyen szó szakmai sikerekről, vagy akár arról, hogy a vágyott vonalakat nem elég elérni, hanem meg is kell azokat őrizni.

Hogy hogyan? Nos, Tinának évtizedek óta bevált „receptje” van erre. Először is, sok vizet iszik, nem eszik este 6 után és még most, a nyolcvanhoz közel sem állt le a tánccal. Emellett sokat sétál és lépcsőzik, hogy híresen vékony lábai továbbra is ilyenek maradhassanak. Mozgás után rendszeresen vonul el egy kicsit szaunázni, ami számos jó hatással van az emberi szervezetre. Ami a táplálkozást illeti, az énekesnő egészséges ételeket eszik: azt tapasztalta, ezektől jobban érzi magát, viszont az édességektől tartózkodik.

Igyekszik mindig eleget aludni, emiatt általában később is kel, így a reggelit nem reggel, hanem a délelőtt folyamán fogyasztja. Általában gyümölcsöket szed a tányérjára: banánt, kivit, sárgadinnyét, de egy kis barna kenyeret is engedélyez magának. A kései reggeli miatt az ebéd és a vacsora egy uzsonnaszerűséggé egyesül nála, késő este pedig már nem eszik. Azt mondja, a napi kétszeri étkezés neki bevált, és akkor is el tudja kerülni a túlevést.

Tina nagyon tudatos, és rendkívül pozitívan gondolkodik. Tudja, mennyire fontos, hogy ő is tegyen egészségéért, de abban is biztos, hogy nem szabad elhagynia magát, és mentálisan is erősnek kell maradnia. Azt látja, sok ötvenes, hatvanas éveiben járó nő úgy érzi, nekik már leáldozott. Pedig ő úgy gondolja, hinni kell a gondolat teremtő erejében: az ember pont olyanná válik, amit gondol magáról. Tina Turner pedig nem akar még megöregedni.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X