Főoldal > AKTUÁLIS > 5 tipp, hogy pozitívan induljon a reggel

5 tipp, hogy pozitívan induljon a reggel

ébredésegészségenergiafrissességreggelisporttavaszzenezuhany
0

Írta:

Azok a tavaszi reggelek… sokkal szebbek, naposabbak, de valahogy mégis nehezebben vesszük rá magunkat, hogy elindítsuk a napot. Kelj fel velünk a téli álmodból, pozitív napindító tippeket adunk: adj egy esélyt magadnak a felfrissülésre!

Ha te is azok táborát erősíted, akik nehezebben ébrednek és hamarabb elfáradnak tavasszal, akkor ez az öt tipp segíteni fog, hogy a természet ébredésével együtt, te is újult erőre kapj.

Citromos víz

Nemcsak az emésztésednek tesz jót, ha fél órával az étkezések előtt citromlével felturbózott vizet iszol, hanem például segíti a méreganyagok és a fölösleges kilók távozását is, hiszen gyorsítja az anyagcserét. Emellett rendkívül frissítő és C-vitamin tartalmának köszönhetően különösen egészséges. Ha gondolod egy kis limelével és gyömbérrel is megbolondíthatod a limonádédat.

Tavaszi reggeli

A melegebb hónapok egyik legnagyobb előnye, hogy az étkezéseinket kiegészíthetjük friss és egészséges szezonális zöldségekkel és gyümölcsökkel. Akik kevésbé rajonganak az édes ízekért, örülhetnek, hiszen a retek, a spenót, a póréhagyma és a paradicsom is ellepi a piacokat. Az édesszájúak pedig örülhetnek az almának, a körtének és később a barackoknak is.  Ezek pontosan azt adják nekünk, amire szükségünk van: vitaminokat és ásványi anyagokat. Figyeld meg, ha többet eszel belőlük, sokkal fittebbnek fogod érezni magad.

61192461 - healthy breakfast: cottage cheese and yogurt with muesli and chia seeds, fruits and nuts on white wooden background. dieting, healthy lifestyle concept meal

Energizáló zuhany

Sajnos sokan inkább úgy döntenek, hogy minimálisra csökkentik a reggeli készülődéssel töltött időt, annak érdekében, hogy minél több időt tölthessenek alvással. A kapkodással viszont sokkal többet ártunk… Ha mégsem tudsz időben kimászni az ágyból egy gyors zuhannyal feltétlenül frissítsd fel magad: a langyos víz és a CD gránátalmás tusfürdője segít jól indítani a lassabban induló, álmos reggeleket is.

Zene a lelke mindennek

Hangszóró vagy fülhallgató párti vagy? Egy dolgot ne feledj, a zene a nehezebben induló reggeleken is veled lesz. Válaszd ki a kedvenc számod reggelikészítéshez, beágyazáshoz vagy éppen az aznapi szetted összeállításához. Közben táncolni is ér.

Sportolj

Végre ki lehet menni a szabadba egy reggeli kocogásra, de ha elromlik az idő, még mindig behúzódhatunk a legközelebbi edzőterembe. Vagy ha nem tartod magad sportosnak, akkor az is elég, ha tornázol otthon és átmozgatod magad egy kicsit: elő az ugrókötelekkel, hulahoppkarikákkal és súlyzókkal!

Forrás: Goodwill


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X