Főoldal > ÉV EDZŐJE > Indul a fesztiváltréning!

Indul a fesztiváltréning!

buliedzésedzőfesztiválfesztiváltréningfogyás
0

Írta:

Nyár, fesztiválszezon, nagy bulik – ideje készülődni! És miért ne kötnéd össze a kellemest a hasznossal? Dobd le a fölös kilókat és formáld magad bulis-táncos edzésekkel, hogy bírd szusszal a koncerteket az első sorban is…

A táncos edzéstípusok azért szuperek, mert az egész testet képesek átmozgatni, miközben észre sem veszed, hogy edzel. Úgy bele lehet feledkezni a táncba, a zenébe és a ritmusba, hogy szórakozás közben az egész tested dolgozik, izzad, erősödik, formálódik, mégsem érzed azt, hogy kemény edzésmunkát végzel. A táncmozdulatok remek kardiogyakorlatok, segítenek a zsírégetésben és alakformálásban, emellett a fesztiválozáshoz szükséges állóképességed megalapozásához is nélkülözhetetlenek!

Groove

Ha imádsz táncolni, de nem tudod (vagy nem szereted) követni a bonyolult lépéseket és koreográfiát, akkor ez a táncos mozgás neked való. Az amerikai Misty Tripoli által kifejlesztett groove az erőteljes zenét az egyszerű mozdulatokkal kombinálja – itt semmit sem tudsz rosszul csinálni! Nincsenek előre meghatározott lépések, a lényeg, hogy a résztvevők szabadon, a saját testüket, ösztöneiket követve átadják magukat a zene ütemének, és úgy mozogjanak, ahogy jólesik. Ez a tánc rendkívül felszabadító, kifejezheted általa önmagad, és azt is, hogy minden test egyedülálló és megismételhetetlen. És valóban, mindenki máshogy mozog, másra képes a teste, más az ízlése. A groove alapja az, hogy sokkal könnyebb úgy mozogni, ha nem kell senkit utánozni, követni, hanem csak magadra figyelsz. Az óra pörgős, egy egyszerű alapkoreográfia mellett úgy táncolsz, ahogy szeretnél: ugrálj, rázd a fejed, sétálj, csinálj bármit, ami jólesik. A groove egy igazi örömtánc, a zenéi pedig nagyon változatosak, trance, twist, pop, rock, country és szving is felcsendül, így mindenki megtalálhatja a saját kedvencét az órán, amire a legjobban tud mozogni.

Dancehall

Vidám, látványos és dinamikus táncstílus, ami Jamaicából származik, a mozdulatokat a mindennapi életből veszik, és az erre írt zenére táncolják. Energikus, lendületes mozgás, a fiatalok egyik kedvelt táncstílusa, a hip-hop, a Reggaeton és a Twerk is átvette egyes mozdulatait. A koreográfia könnyen követhető, a táncmozdulatok látványosak, az oktató egymás után, folyamatosan felépítve mutatja meg, mit és hogyan kell csinálni, milyen mozdulatokat hogyan kapcsolj össze másokkal. Ha kipróbálod a Dancehallt, garantáltan bele fogsz szeretni, és ha nemcsak az órákon, hanem fesztiválozás közben is használod a tanult mozdulatokat, te lehetsz a bulik sztárja! Ez a vidám tánc feltölt energiával, segít közelebb kerülni önmagadhoz és másokhoz, de hasznos a kapcsolatteremtésben és az önkifejezésben is. Nemcsak mozdulatokat tanulhatsz meg az órákon, hanem saját táncstílust is kialakíthatsz magadnak, amit aztán bárhol, bármilyen bulin megmutathatsz majd!

55301304 - group of fit young women dancing  and exercising

Afro

Ha szeretnél kipróbálni egy tradicionális afrikai táncot európai köntösbe bújtatva, érdemes megismerkedned az Afróval. A tánc hívószavai a dob, a ritmus, a lendület és a dinamika, ezek határozzák meg a táncot. A dob úgy lüktet az óra során, akár a szíved, kívül-belül érezheted a ritmust és átadhatod magad az ösztönös mozgásnak. Tánc közben elfeledheted a gondjaidat, eggyé válhatsz a zenével, megtisztulhat és feltöltődhet a lelked – ezalatt pedig észrevétlenül formálhatod az alakodat és segítheted a tested méregtelenítési folyamatait is. A tánc lendülete és dinamikája felszabadít, az ösztönös mozgás segít levezetni a stresszt és feltölt energiával. Az óra során a bemelegítést követően rávezető gyakorlatokkal hangolódhatsz a mozgásra, ezután következnek a tánclépések, melyekből rövid, egyszerű, de lendületes koreográfia áll össze, majd levezetésként egy kis lazítás segít visszatérni a tánc világából a hétköznapokba.


További cikkeink a témában

BiotechUSADiaz

Diaz fitt kulisszatitkai

Írta:
0

Csöndör László Diaz nevét már az egész ország ismerheti, hiszen a Fluor Tomival közös Wellhello zenekar elnökeként évek óta a hazai popzene csúcsán ad koncerteket országszerte és ontja magából a jobbnál jobb slágereket.

Kövess Facebook-on!
X