Főoldal > ÉV EDZŐJE > Így hat a sport a mentális egészségedre

Így hat a sport a mentális egészségedre

edzésfogyásmentális egészségmozgás
0

Írta:

A sport külsőre gyakorolt pozitív hatásait napokig lehetne sorolni, de nincs ez másképp a mentális egészséggel kapcsolatban sem. Ne csak a külsőd, de a mentális egészséged megőrzése érdekében is mozogj rendszeresen!

Boldogabbá tesz

Jöhet bármilyen magánéleti vagy munkahelyi nehézség, a sportban akkor is menedékre lelsz, ha összecsapnak a fejed felett a hullámok. Köztudott, hogy a mozgás endorfinokat szabadít fel a szervezetben, amitől sokkal kiegyensúlyozottabbá, jókedvűbbé, egyszóval boldogabbá válsz.

Fokozza a szellemi teljesítményt

A sport nem csak a fizikai, de a szellemi teljesítmény fokozására is rendkívüli módon hat. Nem véletlen, hogy azok, akik szellemi munkát végeznek, a sport által jutnak újabb lendülethez. A fizikai fáradtság ugyanis nem csak kikapcsolja, de új ötletekkel, lendülettel fel is tölti az igénybevett szervezetet.

50986764 - two young beautiful women working out in gym

Önbizalmat ad

Az önbizalomhiány manapság gyakoribb, mint gondolnánk, és komoly önértékelési problémákat, akár táplálkozási és egyéb szorongásos panaszokat is okozhat. Számtalan kutatás igazolta, hogy azok, akik rendszeresen mozognak, az élet minden területén sokkal magabiztosabbak, határozottabbak és sikeresebbek.

Csökkenti a stresszt

Nem véletlen, hogy az edzőtermek szinte dugig vannak délutánonként sportolni, kikapcsolódni vágyókkal. A hőn áhított álomalak elérése mellett nagy motiváció, hogy az egész napi munka és rohanás közben felgyülemlett stresszt le lehet vezetni. A stressz önmagában még nem minden esetben veszélyes, akár naponta is jelentkezhet, a felgyülemlett feszültség azonban már komolyan károsíthatja az egészséget. Meg kell találnia mindenkinek a módot a kikapcsolódásra, a stresszlevezetésre, erre pedig az egyik leghatékonyabb módszer a rendszeres testmozgás.


További cikkeink a témában

BiotechUSADiaz

Diaz fitt kulisszatitkai

Írta:
0

Csöndör László Diaz nevét már az egész ország ismerheti, hiszen a Fluor Tomival közös Wellhello zenekar elnökeként évek óta a hazai popzene csúcsán ad koncerteket országszerte és ontja magából a jobbnál jobb slágereket.

Kövess Facebook-on!
X