Főoldal > DIÉTA > 5 napos étrend narancsbőr ellen

5 napos étrend narancsbőr ellen

narancsbőr
0

Írta: and

Mindig energiát adó, rostban gazdag reggelivel kezdd a napot, a kezelések után azonban inkább fehérjedús ételeket fogyassz! 1. nap – Tisztítás Narancsbőr ellen az egyik legfontosabb fegyver az antioxidáns C- és E-vitamin, melyek erősítik a bőrt. Napi 3 gramm C-vitamin és 29 milligramm E-vitamin segíti a szervezetet a méregtelenítésben. Reggeli: Méregtelenítő koktélHozzávalók: 2-3 sárgarépa, 1 […]

Mindig energiát adó, rostban gazdag reggelivel kezdd a napot, a kezelések után azonban inkább fehérjedús ételeket fogyassz!

1. nap – Tisztítás

0002090_1.jpg ()

Narancsbőr ellen az egyik legfontosabb fegyver az antioxidáns C- és E-vitamin, melyek erősítik a bőrt. Napi 3 gramm C-vitamin és 29 milligramm E-vitamin segíti a szervezetet a méregtelenítésben.

Reggeli: Méregtelenítő koktél
Hozzávalók: 2-3 sárgarépa, 1 cékla, 1 alma
Mixeld össze a hozzávalókat, és már kész is az antioxidáns-koktél.

Ebéd: Mangó és avokádó saláta sült csirkével
Hozzávalók: 25 g főtt cékla, fél avokádó szeletelve, fél mangó szeletelve, 50g sült csirke szeletelve, citromlé, fél doboz natúr joghurt
Keverd össze a céklát, az avokádót és a mangót, csepegtess rá pár csepp citromlevet, majd öntsed rá a joghurtot. Salátaként fogyaszd a csirke mellé.

Vacsora: Joghurtos uborka
Hozzávalók: 1 nagy kígyóuborka, 1 pohár kefir, 1 gerezd fokhagyma, só, 1 tk. szárított mentalevél
Reszeld le az uborkát és enyhén sózd meg. A kefirbe keverd bele a zúzott fokhagymát és a szárított mentalevelet, végül add hozzá az uborkát.

2. nap - Anyagcsere-gyorsítás
Fehérjében és zsírégető kalciumban gazdag brokkoli, bab és tonhal, antioxidáns tartalmú paradicsom, valamint anyagcsere-fokozó ecet és vöröskáposzta az alapja az ételeknek. Napközben igyál meg három csésze zöld teát – az utolsó csészét lefekvés előtt –, és ne feledkezz meg a napi két liter vízről sem!

0002090_2.jpg ()

Reggeli: Öreg halász szendvicse
Hozzávalók: 1 teljes kiőrlésű zsemle, 2 levél vöröskáposzta, 1 szelet zsírszegény sajt, 2 karika lilahagyma, 2 szelet sovány sonka, 6 karika erős paprika, fél tk. oregánó, 1 ek. balzsamecet, 1 ek. extra szűz olívaolaj, kevés só és bors
Vágd félbe a zsemlét, öntözd meg az olajjal, a balzsamecettel, majd szórd meg az oregánóval. Tedd bele a vöröskáposztát, arra a sonkát, a hagymát, a sajtot, végül jöhet az erős paprika.

Ebéd: Brokkolis penne koktélparadicsommal
Hozzávalók: 50 g penne tészta, 1 ek. vörösborecet, 10 db koktélparadicsom félbe vágva, 8 db brokkolivirág
Főzd a pennét kb. 10-12 percig. A főzési idő nyolcadik percében tedd a vízbe a brokkolit is. Végül a kész és leszűrt tésztát keverd össze a borecettel és a paradicsommal.

Vacsora: Fehérbab- és tonhalsaláta
Hozzávalók: 400 g fehérbab konzerv, 200 g tonhal konzerv, 250 g szeletelt vöröskáposzta, 3 db paradicsom összevágva, 2 szál újhagyma karikákra szelve, 1 ek. balzsamecet, 1 ek. extra szűz olívaolaj, kevés só és bors
Áztasd be a káposztát 15 percre jeges vízbe, hogy ropogós legyen, és a keserű ízétől is megszabaduljon. Ezután csepegtesd le, keverd össze a zöldségekkel, a tonhallal, majd öntözd meg az olajjal és az ecettel. Kevés sóval és borssal ízesítsd.

3. nap – Zsírégetés
Fehérjében gazdag, szinte szénhidrátmentes ételek sok vitaminnal és rostokban gazdag kínai kellel. Ismét igyál meg 3 csésze zöld teát!

Reggeli: Nyerskoszt (nyers gyümölcs és zöldség ízlés szerint)

Ebéd: Sült pulykahús kínai kellel
Hozzávalók: 50 g sült pulykahús, kínai kel (közepétől és szárától megtisztítva, leveleit nagy darabokra vágva), 1 ek. olívaolaj, fél alma lereszelve, 1 kis hagyma karikákra vágva, 100 ml sózatlan zöldségleves, kevés só és bors
Melegítsd fel az olajat egy serpenyőben. Tedd bele a hagymát, és párold egy percig. Add hozzá a zöldséglevest és a kínai kelt, majd főzd 5-10 percig, míg a kel meg nem puhul. Ha elfőtte a levét, tedd bele a húst és párold még két percig. A tálalás előtt sózd és borsozd.

Vacsora: Gyümölcsös túró

0002090_3.jpg ()

Hozzávalók: 200 g sovány túró, 1 alma kockákra vágva, 8 szem meggy, édesítőszer
Édesítsd a túrót, majd keverd hozzá a gyümölcsöket.

4. nap – Bőrszépítés
Szépíti és tisztítja a bőrt az enzimekben gazdag ananász, a biotinban dús tonhal, valamint az olajos magvak.

Reggeli: Gyümölcssaláta
Hozzávalók: fél sárgadinnye kockákra vágva, fél ananász, 5 szem eper, egy kisebb fürt szőlő
Az összetevőkből készíts salátát, friss narancslével nyakon öntve lédúsabbá teheted.

Ebéd: Saláta mogyoróval
Hozzávalók: 200 gramm kevert saláta (ruccola, fejes saláta, endívia), 2 db feldarabolt paradicsom, káposzta, répa, 1 ek. vörösborecet, 1 ek. olívaolaj, 100 g mandula, földimogyoró és mogyoró, apróra törve
Készíts salátát a hozzávalókból, öntsd rá az ecetet és az olajat, majd szórd meg a mogyoróval.

Vacsora: Grillezett tonhal zöldségekkel
Hozzávalók: egy közepes tonhalszelet, 2 ek. olaj, 200 g bébirépa és bébikukorica
Süsd ki az olajban a sózott és borsozott tonhalszeletet, majd keverd bele a kukoricát és a répát. Pirítsd pár percig a zöldségeket. Pár csepp friss citromlével megbolondítva tálald.

5. nap – Fiatalítás – energetizálás
A reggeli alapja az energiát adó narancs és banán, valamint a magas rozstartalmú, folsavban gazdag, natúr gabonapehely. Főétkezésként szívfiatalító fokhagyma és immunerősítő zöldbab és lencse ajánlott.

Reggeli: Vitálturmix

0002090_4.jpg ()

Hozzávalók: 1 dl frissen facsart narancslé, 1 dl 1,5 %-os zsírtartalmú tej, 1 banán felszeletelve, 3 ek. natúr gabonapehely, 3 kocka jég
Öntsd a turmixgépbe a hozzávalókat – a jég kivételével – turmixold össze, majd a jégkockákkal fogyaszd.

Ebéd: Kapros zöldbableves
Hozzávalók: 4 ek. olívaolaj, 1 fej hagyma apróra vágva, 1 gerezd fokhagyma apróra vágva, 1 liter zöldségleveslé, 200 g zöldbab, 200 g törökbab, 1 csomag kapor apróra vágva
Hevítsd fel az olajat, tedd bele a hagymát és párold meg. Tedd bele a fokhagymát, és párold további 5 percig. Ezután hat percen át főzd a zöldségleveslével és a babbal, végül add hozzá a kaprot, és főzzed további 4 percig.

Vacsora:
Meleg mediterrán lencsesaláta
Hozzávalók: 100 g koktélparadicsom, 300 g lencse, 1 citrom leve, 1 babérlevél, 2 gerezd fokhagyma apróra vágva, 2 fej vöröshagyma apróra vágva, 75 g magozott zöld olajbogyó, 1 csomag petrezselyemzöld apróra vágva, 4 ek. extra szűz olívaolaj, 100 g parmezán, só, bors, sütőpapír
Tedd a koktélparadicsomot a sütőpapírra, és előmelegített sütőben süsd 130 Celsius-fokon 40 percig. Tedd a lencsét egy edénybe, és önts rá annyi vizet, hogy ellepje. Ebbe jöhet a citromlé, a babérlevél és a fokhagyma. Forrás után még 40 perc kell, ahhoz hogy a lencse puhára főjön. Csepegtesd le a kész lencsét, és add hozzá a paradicsomot, a hagymát, az olajbogyót, a petrezselyzöldjét, az olajat, majd sózd, borsozd, végül szórd meg a sajttal.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X