Főoldal > DIÉTA > Mézeshetek cukormentesen

Mézeshetek cukormentesen

esküvőfogyókúramézesheteknászút
0

Írta:

Az esküvő előtt, tiszta sor, mindenki tudja magát fegyelmezni, ha a kilóiról van szó. Számolgatjuk, hogy hány nap van még vissza a lányságunkból, hány dekát kell még leadnunk ahhoz, hogy elérjük az álomsúlyt. Az önfegyelem ilyenkor azoknál is igencsak erős, akik egyébként lustábbak vagy szívesen nassolnak önfeledten. Hiszen egyikünk sem akar nagymamakorában a fotókat nézegetve […]

Az esküvő előtt, tiszta sor, mindenki tudja magát fegyelmezni, ha a kilóiról van szó. Számolgatjuk, hogy hány nap van még vissza a lányságunkból, hány dekát kell még leadnunk ahhoz, hogy elérjük az álomsúlyt. Az önfegyelem ilyenkor azoknál is igencsak erős, akik egyébként lustábbak vagy szívesen nassolnak önfeledten. Hiszen egyikünk sem akar nagymamakorában a fotókat nézegetve magyarázkodni az unokáknak, hogy „nem, a nagyi még nem volt terhes, amikor a papa elvette feleségül”.

Igen ám, de sokkal könnyebb kitartónak lenni, ha tudjuk, hogy egy bizonyos dátumig kell szigorúnak lenni magunkhoz. Valahogyan automatikusan azt gondoljuk, hogy utána már megy minden, mint a karikacsapás! Néhány hét elmúltával aztán meglepve tapasztaljuk, mintha az összes ruhánk összement volna a mosásban…

Semmi pánik: most kell kicsit odafigyelni, és akkor sokkal kisebb energia befektetéssel hozhatjuk a legjobb formánkat.
Félreértés ne essék: senkit sem szeretnénk arra bíztatni, hogy a nászútja során egyfolytában a kilóin járjon az esze. Épp ellenkezőleg, néhány hasznos javaslatot gyűjtöttünk össze, amit ha bárki megfogad, akkor nem kell megtagadnia magától semmit a mézeshetek idején.

Érezd jól magad!
Akárhogy is nézzük: a nászút nem arra való, hogy koplaljunk. Aki folyton arra törekszik, hogy tökéletes legyen a teste, lemarad a leglényegesebbről: útközben elfelejti élvezni az életet. Akkor meg mi a csudára jó az egész?! „Juj, felcsúszott másfél kiló, jaj, feszül a combomon a nadrág” – oda se neki! Célozz be magadnak egy még megengedhető súlygyarapodást a mézeshetekre, azután pedig lazulj el! Mindenki kitapasztalta az esküvő előtt, hogy mi az a súlyfelesleg, amit egy kb. másfél vagy kéthetes diétával és edzéssel le tud adni. Eddig a „veszélyzónáig” nyugodtan elmerészkedhetsz!

A kecske is jóllakik…

0003478_1.jpg ()

Ahhoz azonban, hogy ezt be tudd tartani, kicsit csapd be magad! Spórolj néhány kalóriát ott, ahol csak tudsz. Mondjuk, főétkezésenként egyszer. Édességet kívánsz? – Semmi gond, nem kell lemondanod róla, hiszen itt is – mint a házasságnál – a jó választáson és a józan kompromisszumokon múlik minden. Egy kellemes ebéd utáni desszertnek nem kell feltétlenül a képviselőfánkot választani (550 kcal!). Ha helyette inkább fagyit (160 kcal) vagy egy pl. egy piskótatekercset (140 kcal) fogyasztasz el, értékes kalóriákat spórolhatsz meg. Ugyanígy a reggelinél: ha nem vajazod meg a szendvicsedet vagy felváltva eszel egyik nap müzlit, másik nap magyarosabb reggelit, már így is sokat teszel azért, hogy önsanyargatás nélkül megtartsd a formád.
Vacsoránál pedig válassz az étlapról, amit csak szeretnél, de csak az éttermi adag maximum 60%-a fogyjon el a tányérodról. Így a lelkiismereted is tiszta lehet. Ha viszont minden igyekezeted ellenére mégis bűnöznél, következő este válassz egy könnyű salátát!

Gyerünk, mozgás!
Ma már tudjuk: ahhoz, hogy formában maradjunk, nem feltétlenül kell halálra hajszolni magunkat az edzőteremben. Elég az is, hogy a komfortérzésünknek megfelelő mennyiségű mozgást végezzünk, de azt rendszeresen.
Ha tengerpartra utaztok, viszonylag könnyű dolgotok van: szerezzetek be egy frizbit vagy egy labdát, és indulhat a móka a vízben. A sportosabbak, ha van kedvük, beállhatnak strandröplabdázni is. Ezek a tevékenységek úgy mozgatják át a tested, hogy közben észre sem veszed azt, hogy sportolsz.
Akik pedig a hegyekbe mennek vagy egy nyüzsgő metropoliszt választanak nászútuk céljául, azok egyszerűen andalogjanak sokat vagy menjenek el táncolni! Egy finom vacsora után kéz a kézben nagyokat sétálni és beszélgetni, esetleg összesimulva ringatózni a zenére – nos, ezek nemcsak a testet, hanem a lelket is fitten tartják.

Szex
Végezetül egy olyan tanács, amit a legkönnyebb betartanotok: szexeljetek sokat és kiadósan! Egy-egy intenzívebb szexuális együttlét során erősödik az immunrendszer, javul a vérkeringés és olvadnak a kilók. (Na, persze, nem a misszionárius pózt kedvelők esetében…) Egy intenzív húszperces szeretkezéssel átlagosan 200 kcal égethető el, a mézeshetek alatt pedig bőven van lehetőség akár a hosszabb menetekre is. Használjátok ki az időt és érezzétek jól magatokat!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X