Főoldal > DIÉTA > Fogyj zöld teával!

Fogyj zöld teával!

egészségfogyókúratea
0

Írta:

Hogyan hat? A zöld tea zsíroldó hatását francia klinikai vizsgálatok is bizonyították. A kutatások szerint már napi 3 teáscsészényi nedű hozzájárulhat a felesleges kilók lefaragásához. Fontos azonban, hogy a teát a főétkezések után igyuk – ezzel az elfogyasztott ételek hizlaló hatásán enyhíthetünk. Egyes vélemények szerint egy hónap után már két kilótól is megszabadulhatunk, ha ezt […]

Hogyan hat?
A zöld tea zsíroldó hatását francia klinikai vizsgálatok is bizonyították. A kutatások szerint már napi 3 teáscsészényi nedű hozzájárulhat a felesleges kilók lefaragásához.

Fontos azonban, hogy a teát a főétkezések után igyuk – ezzel az elfogyasztott ételek hizlaló hatásán enyhíthetünk. Egyes vélemények szerint egy hónap után már két kilótól is megszabadulhatunk, ha ezt az utasítást követjük.
És ugye, milyen jól hangzik: a megszokott ízekről nem kell lemondanod, elég, ha a finom ebéd után megtöltöd a poharad egy frissen lefőzött, jázminnal vagy citrommal ízesített vagy épp teljesen tiszta „sallangmentes” kínai teával.

Hogyan készítsd el
A legjobb, ha a forró vizet 80-90 fokosra hűtöd, és a teafűre öntöd. A tealeveleknek elegendő mindössze 1-2 perces áztatás. Ha ennél jóval tovább hagyod a vízben a filtert, az ital keserű, kellemetlen ízű lesz. Akkor a legfinomabb a tea, ha sem mézet, sem citromot nem használsz ízesítőként!

Aki nem teázik
Drogáriákban, illatszer- és gyógynövényboltokban is kapható már a zöld tea kapszula formájában. Ha nem vagy nagy teakedvelő, akkor ebben a kiszerelésben is fogyaszthatod a zöld teát, ezzel is biztosítva a felesleges zsírok elégetését, E-, valamint A-vitamin igényed kielégítését. A polcokon „szűztea-kapszulaként” keresd.

Zöld tea az egészségért
A zöld tea nemcsak élénkítő és zsíroldó hatása miatt lehet a kedvenced. A benne található jótékony vegyületeknek köszönhetően segít bizonyos krónikus megbetegedések elleni harcban. Főként a daganatos, a szív- és érrendszeri megbetegedések esélyét csökkentheted, ha gyakran fogyasztod a csaknem ötezer évvel ezelőtt, egy kínai császár által „felfedezett” italt.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X