Főoldal > DIÉTA > A legszexibb ételek

A legszexibb ételek

érzékiszexvágykeltő
0

Írta:

Amikor a tenger habjaiból kiemelkedve megszületett Aphrodité, övéből varázserejű folyadék cseppent ki, léptei nyomán pedig virágok és fák bújtak elő – ezért hívjuk a vágykeltő ételeket és italokat a szerelem istennője után afrodiziákumoknak. Az ókori görögökön kívül persze más népek is hittek az egyes anyagok csodatévő erejében. Az arab erotikus irodalom klasszikusa, az Illatos kert […]

Amikor a tenger habjaiból kiemelkedve megszületett Aphrodité, övéből varázserejű folyadék cseppent ki, léptei nyomán pedig virágok és fák bújtak elő – ezért hívjuk a vágykeltő ételeket és italokat a szerelem istennője után afrodiziákumoknak.

Az ókori görögökön kívül persze más népek is hittek az egyes anyagok csodatévő erejében. Az arab erotikus irodalom klasszikusa, az Illatos kert az afrodiziákumok közé sorolja például a verébnyelvet, a 16. századi Franciaországban pedig szárított krokodilhúst ettek a tehetősebbek. Marokkóban és Mexikóban ma is kapható a folyamatos merevedést okozó – nagy mennyiségben halálos – kőrisbogárból készült illóolaj.

Nemcsak az efféle bizarr étkek tartoznak a vágykeltők közé – tulajdonképpen minden értágító, vérkeringést javító szer fokozhatja a szexuális aktivitást, a nőknél pedig javíthatja az orgazmuskészséget. Bizonyára nem is gondoltad volna, hogy fűszereid nagy része is afrodiziákum! Pedig a koriander, a bazsalikom, a rozmaring, a szerecsendió, a gyömbér, a sáfrány, a petrezselyem, a fokhagyma és a zeller is segíthetnek, ha egy kis érzékiségre vágysz – a lista pedig korántsem teljes…

Hogy segítsünk az egészséges és ízletes ajzószer kiválasztásában, íme a legősibb, legtöbbre tartott vágykeltők toplistája!

No.5 – Avokádó

0004759_1.jpg ()

Kétfelé ágazó alakja miatt az avokádót az aztékok „ahuacacuahat”-nak, azaz herefának nevezték. A növény termése ennek ellenére inkább a nők vágyát fokozza  – olyannyira, hogy a 16. században a spanyol papok megtiltották a nőknek az avokádófogyasztást. A zöldes színű, körte alakú gyümölcs A-, B-, C- és E- vitaminokat tartalmaz, valamint telítetlen zsírsavakban gazdag. Avokádót akkor is érdemes fogyasztani, ha nincs szükséged vágykeltőre – magas olajtartalma miatt ugyanis nagyon jó hatással van a száraz bőrre.

No.4.Csokoládé

0004759_4.jpg ()

Amikor csokit eszünk, hirtelen kellemesebben érezzük magunkat – köszönhetően a benne található fenil-etil-aminnak és az endorfinnak. Már Montezuma azték uralkodó is napi 50 csésze csokoládéitalt ivott – és itatott meg többszáz tagú háremének félszegebb tagjaival… A csokoládét gyakran fogyasztották a férfivá avatás szertartása és házasságkötés alkalmával is – ma pedig kedves ajándék lehet már az első randevún is.

No.3 – Szarvasgomba
A szarvasgomba igazán drága, ritkaságszámba menő étel, ám ha teheted, egyszer mindenképp próbáld ki! Hatását először az állatokon figyelték meg, a gímszarvas ugyanis párzási időszakban rengeteg szarvasgombát túr ki a földből. Kutatások bizonyították, hogy a gomba egyik feromonja a férfiak illatanyagában is megtalálható. Bár a szarvasgomba vágykeltő hatása egyértelműen nem bizonyított, elgondolkodtató, hogy a közismerten nagy szexuális étvággyal bíró XIV. Lajos is esküdött rá…

No.2  – Méz

0004759_2.jpg ()

Gondolkoztál már azon, honnan ered a „mézeshetek” kifejezés? Nos, az ókori Babilonban az esküvő utáni hetekben minden éjjel mézsört itattak az ifjú párral – talán, hogy a kezdeti szemérmesség elmúljon. A méz gyorsan felszívódó gyümölcscukrokból áll,  melyek a szervezetbe jutva azonnal energiával töltenek fel. Magas aminosav-tartalma miatt a méz a fehérjék termelődését is elősegíti, így az állóképességet és a szexuális teljesítményt is növeli. 

No.1 – Osztriga

0004759_3.jpg ()

És végül, de nem utolsósorban az afrodiziákumok fejedelme – az osztriga! Ez a kagylóféle nálunk meglehetősen ritka, a francia ünnepi menünek azonban gyakori eleme. Sok pénisz formájú vágykeltővel szemben (mint amilyen a spárga vagy a banán) az osztriga inkább a vaginára emlékeztet, bár valószínűleg mindkét nemre jó hatással van. Árulkodó tény, hogy Casanova legalább negyven osztrigát fogyasztott el reggelire – talán sejtette, hogy a benne található cink fokozza az állóképességet és a spermiumtermelést is.  


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X