Főoldal > DIÉTA > Fogyókúrás sikersztori – Sportos alak két felvonásban

Fogyókúrás sikersztori – Sportos alak két felvonásban

diétafogyókúrasiker
0

Írta:

Kobre Roland szerint minden változtatási szándék mögött egészséges hiúság húzódik meg, ami nem hagyja, hogy igénytelenek legyünk a külsőnkkel szemben. Utált feleslegAnnak ellenére, hogy felmenői között nem volt túlsúlyos, Roland mindig is duci kisgyerek volt. Ebben talán közrejátszott a viszonylag egészségtelen étkezés, a sok édességfogyasztás, és az, hogy általános iskolás korában nem rajongott a testmozgásért. […]

Kobre Roland szerint minden változtatási szándék mögött egészséges hiúság húzódik meg, ami nem hagyja, hogy igénytelenek legyünk a külsőnkkel szemben.

Utált felesleg
Annak ellenére, hogy felmenői között nem volt túlsúlyos, Roland mindig is duci kisgyerek volt. Ebben talán közrejátszott a viszonylag egészségtelen étkezés, a sok édességfogyasztás, és az, hogy általános iskolás korában nem rajongott a testmozgásért.

0005787_1.jpg ()

„Talán csak a kötelező testnevelés órákat nem blicceltem el, de egyébként kerültem a rendszeres sportolást. Emlékszem, egyszer a szüleim beírattak atlétikaedzésre, de csak néhányszor mentem el” – emlékszik vissza az iskolás évekre. Azután jött a kamaszkor, és a fiút elkezdte zavarni a túlsúlya. Mint mondja, nem csak azért, mert a lányok nem figyeltek rá, hanem azért is, mert egyszerűen nem szerette magán a több tíz kilónyi felesleget. Ekkor határozta el először, hogy megszabadul a pluszkilóktól.

Önbizalom-növelő súlyzózás
Nagy tervéhez a divatos súlyzós edzést választotta. Lement a közelben lévő konditerembe, és autodidakta módon edzeni kezdett. Sok segítséget kapott az edzőtársaktól, akik jó tanácsokkal látták el, a terem egyik szakembere pedig edzéstervet készített számára. Egy héten három-négy alkalommal látogatott el a terembe, és a zsírégetés elősegítése érdekében a súlyzós tréninget futással kombinálta. Hetente kétszer-háromszor ment kocogni, folyamatosan emelte a távot. Tudta, hogy a fogyókúra önmagában nem elég, életmódot kell váltania ahhoz, hogy a felesleges kilók leolvadjanak róla. Igyekezett minden cukros, szénhidrátban gazdag élelmiszert, elsősorban az édességeket és a tésztát kiiktatni az étrendjéből, csak diétás nassolnivalókat és teljes kiőrlésű kenyeret evett, ezeket is csak kis mennyiségben.

„Az első három hét nagyon nehéz volt, de utána már hiányzott a mozgás, ha valamiért ki kellett hagynom az edzést. Pár hónap alatt majdnem 30 kilótól szabadultam meg. Jobban éreztem magam a bőrömben, megnőtt az önbizalmam is.”

Sajnos Roland öröme nem tartott sokáig, a főiskola, majd az első munkahely miatti életmódváltás, az ülőmunka és a vissza-visszatérő nassolás, valamint a kimaradó edzések ismét túlsúlyhoz vezettek: tavaly nyár végén már több mint 100 kilót mutatott a mérleg.

Kedvence a müzli
Magassága hallatán sokan legyintettek, és megnyugtatták, hogy egyáltalán nem kövér, a fiatalember azonban nem érezte jól magát.
„Emlékszem, tavaly augusztusban a Balatonnál voltunk a barátaimmal. Feküdtem a strandon fürdőnadrágban, megláttam a hasamat, és abban a percben megszületett az elhatározás, hogy ismét le kell fogynom” – meséli Roland, akinek elhatározását tavaly augusztusban tett követte. Ismét jöttek a saláták, reggelire a müzlik, a gabonapelyhek – csupa olyan étel, amiről a legtöbb férfi általában hallani sem akar. Mindemellett rengeteg zöldséget és gyümölcsöt, főleg almát és dinnyét evett – utóbbiból akár három kilót is egy nap. Újra bepakolta edzőtáskáját, és eljárt a fitneszterembe, méghozzá hetente négy alkalommal, heti háromszor pedig lefutotta a kitűzött öt kilométeres távot.

„Az edzés ismét új színt vitt az életembe, remekül éreztem magam utána. A müzlit például annyira megszerettem, hogy szinte mindennap azt reggeliztem. Szűk öt hónap leforgása alatt 20 kilót sikerült leadnom, a rendszeres edzésnek köszönhetően testem is izmosodott, átalakult.”    

Arról, hogy Rolandnak még milyen módszerek segítették fogyókúráját, a Wellness magazin októberi számában olvashatsz.

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X