Főoldal > DIÉTA > Nagy Fogyás

Nagy Fogyás

nagy fogyás
0

Írta:

Íme, egy valóságshow, melyben ország-világ előtt változhat meg az életed: ezt ígéri a  műsor, melyben Béres Alexandra és Schobert Norbert és 12 jelentős túlsúllyal bíró ember harcol azért, hogy bebizonyosodjon, melyikük módszere a hatékonyabb. Az ígéret szerint a jelentkezők akár 30-40 kilogrammtól is megszabadulhatnak, teljesen természetes módon. Nagy Fogyás nemcsak hazánkban: A Nagy Fogyás című […]

Íme, egy valóságshow, melyben ország-világ előtt változhat meg az életed: ezt ígéri a  műsor, melyben Béres Alexandra és Schobert Norbert és 12 jelentős túlsúllyal bíró ember harcol azért, hogy bebizonyosodjon, melyikük módszere a hatékonyabb.

Az ígéret szerint a jelentkezők akár 30-40 kilogrammtól is megszabadulhatnak, teljesen természetes módon.

Nagy Fogyás nemcsak hazánkban:
A Nagy Fogyás című valóságshow elődjének tekinthető az NBC “The Biggest Loser” vagyis “A Legnagyobb Vesztes” című adása, mely személyre szabott étrenddel, mozgástervvel, szakértői tanácsokkal, saját fogyókúrás naplóval segíti a versenyzők formába kerülését. A versenyben azonban nem két módszer vetekszik egymással. Több szakértő – személyi edző, dietetikusok, orvosok – karöltve segít azokon, akik szeretnék életüket megváltoztatni.

A valósgáshow menete:
A nagy fogyás című valóság showban tizenkét játékos erőfeszítéseit kísérhetjük figyelemmel, amint bemutatják, hogy hatékony testmozgással, helyes táplálkozással, természetes úton is lehet komoly mennyiségű súlyt veszíteni.
A műsor kezdetén 12 játékos (mindkét csapatban három férfi és három nő) költözik be egy házba. Piros és kék csapatra osztják őket és mindkettő kap egy edzőt, akik két sajátos étrendet és edzéstervet mutatnak be, amelyet a csapatoknak teljes mértékben követniük kell. Ezen felül hetente egy kihívás feladatot kell teljesíteniük, amely a heti győztest előnyhöz juttatja a heti mérlegelésen. Ha ez még mindig könnyen teljesíthetőnek hangzik, nézzük, még milyen kihívásoknak kell ellenállniuk?
A beköltözéskor mindegyik játékos kap egy hűtőszekrényt, amely a kedvenc ételeivel van megpakolva.
A show ideje alatt az előírt étrendet kell követhetniük, ha ettől eltérnek, az akár a csapat kudarcát is jelentheti a heti mérlegelésen. Titokban sem férhetnek hozzá kedvenceikhez, ugyanis a hűtőket webkamerával egész nap figyelik. A műsor ideje alatt a csapatok összsúlyát mérik. A legkevesebb összsúlyt vesztő csapat tagjai egyenként szavaznak arra a társukra, akit haza akarnak küldeni. Az a játékos esik ki a műsorból, aki a legtöbb szavazatot kapja.

Az első adás:
Habár fórumunkban a műsorral párhuzamosan elindult egy verseny, mely arra enged következtetni, hogy az adás valamelyest inspiráló hatású, a jelentős túlsúllyal rendelkező olvasóinktól beérkezett levelek azt bizonyítják, hogy a Nagy Fogyás műsora inkább megalázó, az tv-nézőkből pedig szánalmat vált ki a műsor résztvevőivel szemben.
A jelentős túlsúllyal rendelkezők számára olyan gyakorlatokat írnak elő a szigorú edzők, melyek rosszul végrehajtva akár komoly egészségkárodosáshoz vezethetnek. Vegyük például azt az esetet, amikor egy 150 kilogramm testsúlyú embernek a térdeit nem kímélve ugrálnia kell vagy “égjen a zsír” felkiáltással boxolnia.

Edzés túlsúllyal, avagy mit szabad és mit nem – egy jelentős súlyfelesleggel rendelkező számára?

– Kerüld az izületi rázkódással járó mozgásformákat. Futás helyett gyalogolj!
– A fitness-termekben a kerékpáron kívül a cross trainer (sífutó) a wave és az evező gépeket használd!
– Kerüld a hirtelen irányváltásokat (futball, kosárlabda)
– Kerüld a szökellésekkel járó (high impact) csoportos órákat
– Keresd a „kezdőknek” jelzésű, szökellés nélküli (low impact) órákat
– Figyelj a gépek helyes beállítására (edző segítségével)
– Ha szabadban edzel, leghasznosabb a nordic walking (két speciális gyaloglóbot segítségével, melyek leveszik a terhelést a térdről)
– Edző segítségével határozd meg a megfelelő pulzustartományt mozgásprogramodhoz!
– Ha valami fáj a mozgás közben, akkor hagyd abba, ne erőltesd magad!

A szerelem tüze égeti a zsírt A Nagy Fogyás villában. A hírek szerint ugyanis egymásra talált a játék két legfiatalabb versenyzője, Bogi és Milán. Tudj meg mindent a bimbózó kapcsolatról a Story Online cikkéből – Kattints ide!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X