Főoldal > DIÉTA > 3 salátatipp a wellness jegyében

3 salátatipp a wellness jegyében

fogyókúrakarácsonywellness
0

Írta:

Tárkonyos-répás káposztasaláta Hozzávalók: 300 gr fehér káposzta 300 gr sárgarépa 1 közepes fej vöröshagyma 2 evőkanál méz 1 bio citrom tárkony só Elkészítés: A hagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk, majd egy tálba téve megsózzuk, a citrom levét ráfacsarjuk. A káposztát és a répát megmossuk, megtisztítjuk, a tálba téve vékonycsíkokra reszeljük, tárkonnyal ízesítjük, alaposan összekeverjük és frissen tálaljuk. […]

0007511_3.jpg ()

Tárkonyos-répás káposztasaláta
Hozzávalók:

  • 300 gr fehér káposzta
  • 300 gr sárgarépa
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál méz
  • 1 bio citrom
  • tárkony

Elkészítés:
A hagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk, majd egy tálba téve megsózzuk, a citrom levét ráfacsarjuk. A káposztát és a répát megmossuk, megtisztítjuk, a tálba téve vékonycsíkokra reszeljük, tárkonnyal ízesítjük, alaposan összekeverjük és frissen tálaljuk.

$beszur$

0007511_2.jpg ()

Kecskesajtos-fokhagymás sült padlizsán
Hozzávalók:

  • 4 db padlizsán
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál méz
  • 80 gr kecskesajt
  • 8-10 olívabogyó
  • Ízlés szerint feketebors és só

Elkészítés:
A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk, az olívabogyót felszeleteljük. A sajtot lereszeljük. A padlizsánt megmossuk, lehetőleg fa- vagy műanyag késsel felszeljük, sózzuk, borsozzuk, majd a kiolajozott tepsibe rakjuk.
Mindegyik padlizsándarabkára olívabogyó-szeletet teszünk, rászórjuk a fokhagymát, a reszelt kecskesajtot, lefedjük a tepsit alufóliával és előmelegített közepesen meleg sütőben 15-20 percig sütjük, majd levesszük róla a borítást és a sajt megpirulásáig sütjük. Még finomabb, ha tejföllel vagy kefírrel is meglocsoljuk, s erre szórjuk a sajtot.

$beszur$

0007511_1.jpg ()

Répás-diós tormasaláta
Hozzávalók:

  • ½ kisebb szál torma
  • 200 gr sárgarépa
  • 2-3 db alma
  • 50 gr dióbél
  • 1 db bio citrom
  • 2 evőkanál méz

Elkészítés:
A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk, az almát megmossuk, csutkáját kivágjuk. A répát és a diót nagyobb lyukú reszelőn csíkokra szeljük, a tormát finomra reszeljük, az almát vékony szeletekre vágjuk, a hozzávalókat alaposan elkeverjük. A citromot kifacsarjuk, levében feloldjuk a mézet, kevés vizet tehetünk még hozzá, ha szükséges, és a salátára öntjük. Hűtőben 1 órát várunk, amíg az ízek összeérnek. Sült húsok mellé is tálalhatjuk.

Cikkünk Tihanyi András dietetikus szakértőnk nemrég megjelent Wellness étrend című könyve nyomán készült. A könyvben hasznos tippeket olvashatsz az egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozásról!

Részletek a könyvről:
Szerző: Tihanyi András
Kiadó: White Golden Book Kft., 2007. 1506 Bp., 116. Pf. 133.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X