Az aszalás ősi tartósítási módszer: a lassú szárítás során a gyümölcs elveszti víztartalma 80 százalékát, így a romlást okozó mikroorganizmusok elpusztulnak, megmarad viszont valamennyi jótékony tulajdonsága, és sokáig eltartható lesz. Nézzük meg közelebbről néhány közkedvelt fajtáját! Az aszalt sárgabarack igazi vasraktár, emellett káliumot, antioxidáns hatású béta-karotint, és sok rostot tartalmaz. Néhány szem datolya magas szénhidrát-tartalmának […]
Az aszalás ősi tartósítási módszer: a lassú szárítás során a gyümölcs elveszti víztartalma 80 százalékát, így a romlást okozó mikroorganizmusok elpusztulnak, megmarad viszont valamennyi jótékony tulajdonsága, és sokáig eltartható lesz. Nézzük meg közelebbről néhány közkedvelt fajtáját!
- Az aszalt sárgabarack igazi vasraktár, emellett káliumot, antioxidáns hatású béta-karotint, és sok rostot tartalmaz.
- Néhány szem datolya magas szénhidrát-tartalmának köszönhetően segít a koncentrációban, ha figyelmed lankadni kezd tanulás vagy munka közben.
- A szárított füge csökkenti a vér rossz koleszterin szintjét, emellett sok kalciumot, káliumot, vasat, B6- és E-vitamint is tartalmaz.
- Az aszalt szilva szintén bővelkedik káliumban, rostokban és antioxidánsokban.
- A mazsola rostjai segítik az emésztést, vassal látja el szervezeted
Ha kedvet kaptál, akár otthon is készíthetsz finom csemegét: vágj vékony szeletekre néhány szép almát és tedd a radiátorra! Egy-két nap alatt kész is az egészséges finomság – ráadásul csodás illat tölti be a szobát!