Főoldal > DIÉTA > Karcsúsít, gyógyít, szépít: a grapefruit

Karcsúsít, gyógyít, szépít: a grapefruit

diétafogyókúragrapefruit
0

Írta:

Közismert magas C-vitamin tartalma, mely természetes formában a tablettáknál jobban hat – így támogatva az immunrendszert az influenzás időszakban. A gyümölcs rostjai ráadásul rengeteg folyadékot képesek felvenni: a gyomorban megduzzadva teltségérzetet keltenek, ezzel segítve a fogyókúrát. Az állati zsírok lebontásával a koleszterinszintre is kedvezően hat. Magas kálium tartalmának köszönhetően méregteleníti a májat, a szervezet savasságát […]

Közismert magas C-vitamin tartalma, mely természetes formában a tablettáknál jobban hat – így támogatva az immunrendszert az influenzás időszakban. A gyümölcs rostjai ráadásul rengeteg folyadékot képesek felvenni: a gyomorban megduzzadva teltségérzetet keltenek, ezzel segítve a fogyókúrát. Az állati zsírok lebontásával a koleszterinszintre is kedvezően hat. Magas kálium tartalmának köszönhetően méregteleníti a májat, a szervezet savasságát pedig a kedvezőbb lúgos irányba tolja, sőt a vérnyomás csökkentésében is szerepet kaphat.

A magja is csodákra képes: a benne található hatóanyag mellékhatások nélkül pusztít el majdnem ezerféle baktériumot, vírust és gombát, így a bélpanaszoktól a légúti fertőzéseken át a fogínygyulladásig hatásos – és természetes – segítség lehet.

Jó, ha tudod…
A C-vitamin kétségtelenül segíthet egészséged megőrzésében, arra azonban érdemes odafigyelned, hogy a rendszeres, napi több grammnyi C-vitaminbevitel (vagyis a napi, rendszeres, felesleges 500 mg feletti adag) károsíthatja a veséd – akár természetes úton veszed magadhoz, akár tabletta formájában.

100 gramm narancsban, citromban, mandarinban, grapefruitban kb. 40-50 mg C-vitamin található, ami 1/3-át, vagyis mintegy 30 százalékát fedezi egy átlag felnőtt ember napi C-vitamin szükségletének.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X