Hozzávalók: folyékony édesítőszer mustár tengeri só 15 dkg soványsajt 1 dl tej 5 dl sovány tejföl 6 db tojás Így készítsd a salátát A tejfölt keverd össze a fűszerekkel. Főzd keményre a tojásokat, vágd fel apróra, aztán add a tejfölhöz a reszelt sajttal együtt. Alaposan keverd el a salátát, és addig higítsd tejjel, amíg kellemes […]
Hozzávalók:
- folyékony édesítőszer
- mustár
- tengeri só
- 15 dkg soványsajt
- 1 dl tej
- 5 dl sovány tejföl
- 6 db tojás
Így készítsd a salátát
A tejfölt keverd össze a fűszerekkel. Főzd keményre a tojásokat, vágd fel apróra, aztán add a tejfölhöz a reszelt sajttal együtt. Alaposan keverd el a salátát, és addig higítsd tejjel, amíg kellemes állagú lesz. A hűtőben háromnegyed óra alatt szépen összeérik.
Miért jó ez a recept?
- A sajt gazdag esszenciális aminosavakban, kiváló kalciumforrás, megtalálható benne a teljes B-vitamin család, sok cinket és vasat tartalmaz és kielégítheted vele napi foszfor igényedet is – a foszfornak a csontok felépítésében van szerepe.
- A tojás mintegy negyven féle különböző fehérjét tartalmaz, gazdag A,- B2,- D- és E-vitaminokban, kevés szénhidrát van benne és a közhiedelemmel ellentétben nem növeli káros mértékben a vér koleszterinszintjét.
Mire figyelj?
- A salátához sovány sajtokat használj! Minden sajt sovány, amelynek zsírtartalma kevesebb, mint 20 % (pl: light, előre szeletelt és kenhető sajtok, sovány mozarella)
- A tojásokat felhasználás előtt alaposan mosd meg!