Főoldal > DIÉTA > Igazi sajtimádó vagy? Ezekről a fajtákról a diétád alatt sem kell feltétlen lemondani

Igazi sajtimádó vagy? Ezekről a fajtákról a diétád alatt sem kell feltétlen lemondani

diétafogyókúrasajt
0

Írta:

A közhiedelemmel ellentétben, nem mindegyik sajt teszi tönkre a diétád. A következőket nyugodtan fogyaszthatod a fogyókúrád alatt is, persze, csak mértékkel.

A diétás étrendben elég ritkán található meg a sajt magas zsír- és kalóriatartalma miatt. De van egy remek hírünk, nemcsak sajtimádóknak: a legújabb kutatási eredmények szerint egyáltalán nem baj, ha egy pici sajtot mégiscsak beiktatunk a fogyókúra idejére is.

 

Hogy lehet ez?

A sajt hatására a belekben ún. vajsav képződik, ami segít megelőzni többek között a rákot, csökkenti a belső gyulladásokat, és az elhízás leküzdésében is segít.

A mozzarella például kifejezetten remek választás, ha éppen diétázol, ugyanis egyharmaddal kevesebb zsírt tartalmaz, mint többi sajtféle, így hibátlan kiegészítője lehet a zsírszegény fogyókúrának. Másrészt proteinben gazdag, így egy megerőltetőbb, súlyzós edzés után is hasznos a fogyasztása, hiszen gyorsan eltelít.

És ha már edzés…

A tónusos izmok elérése érdekében is segíthet egy sajtféle, mégpedig a ricotta. 10 dkg ricottában 14 gramm izomformáló fehérje található. Emellett magas aminosav-tartalma is segíti az izomzat fejlesztését.

Tipp: sajnos előfordul, hogy diéta ide vagy oda, a haspuffadás nem kerül el minket. A tanulmány szerint a svájci nagy lyukú sajt azonban gond nélkül fogyasztható ebben az esetben is, ugyanis a sajt elkészítése közben a legtöbb laktózt kivonják belőle, így laktózérzékenység esetén is kiváló választás.

via

(Nyitó kép: unsplash)


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X