Főoldal > DIÉTA > Karcsúsodj zsályával!

Karcsúsodj zsályával!

zsálya
0

Írta:

A zsálya az egyik legelterjedtebb fűszernövényünk, amelyet már a régi görögök és rómaiak is szívesen használtak ételeik ízesítéséhez. Az egyiptomiak fiatalító erejében hittek. Ma a legfinomabb zsályát a franciák termesztik. A növényt alkotó fenolsav, gyanta, keserűanyag, flavonoidok, illóolajok, cserzőanyagok együttesen fejtik ki emésztést segítő, bakteriális, vírusölő emésztést segítő és izzadásgátló hatásukat. Miért olyan értékes ez a növény? […]

0009871_1.jpg ()

A zsálya az egyik legelterjedtebb fűszernövényünk, amelyet már a régi görögök és rómaiak is szívesen használtak ételeik ízesítéséhez. Az egyiptomiak fiatalító erejében hittek. Ma a legfinomabb zsályát a franciák termesztik. A növényt alkotó fenolsav, gyanta, keserűanyag, flavonoidok, illóolajok, cserzőanyagok együttesen fejtik ki emésztést segítő, bakteriális, vírusölő emésztést segítő és izzadásgátló hatásukat.

Miért olyan értékes ez a növény?

  • serkenti a zsír lebontását, az emésztést és az anyagcserét, tisztítja a gyomrot
  • görcsoldó hatású
  • hatásos ellenszere a bél- és szájnyálkahártya betegségeinek
  • alkalmazható hörghurut, asztma, szívgyengeség, fejfájás és cukorbetegség esetén is

Hogyan használd fel?

Más fűszernövényekkel szemben, a zsálya kellemes íze hosszú főzési és párolási idő után teljesedik ki. Párolhatod, főzheted, sütheted a zsálya kiváló ízfokozó és remekül emészthető növény. Ha apróra vágva adod az ételekhez (pl. kész ételhez) akkor tarts mértéket!


További cikkeink a témában

diétaéhség

6 étel, amitől csak éhesebb leszel

Írta:
0

Jobb esetben csak akkor eszünk, ha éhesek vagyunk, ám ekkor sem mindegy, hogy mennyire telítő ételt választunk. Vannak olyan táplálékok, amelyekből pár falat is elég ahhoz, hogy tele legyünk, míg más étkezések után egy órával később már korog a gyomrunk.

Kövess Facebook-on!
X