Főoldal > DIÉTA > Karcsúsodj zsályával!

Karcsúsodj zsályával!

zsálya
0

Írta:

A zsálya az egyik legelterjedtebb fűszernövényünk, amelyet már a régi görögök és rómaiak is szívesen használtak ételeik ízesítéséhez. Az egyiptomiak fiatalító erejében hittek. Ma a legfinomabb zsályát a franciák termesztik. A növényt alkotó fenolsav, gyanta, keserűanyag, flavonoidok, illóolajok, cserzőanyagok együttesen fejtik ki emésztést segítő, bakteriális, vírusölő emésztést segítő és izzadásgátló hatásukat. Miért olyan értékes ez a növény? […]

0009871_1.jpg ()

A zsálya az egyik legelterjedtebb fűszernövényünk, amelyet már a régi görögök és rómaiak is szívesen használtak ételeik ízesítéséhez. Az egyiptomiak fiatalító erejében hittek. Ma a legfinomabb zsályát a franciák termesztik. A növényt alkotó fenolsav, gyanta, keserűanyag, flavonoidok, illóolajok, cserzőanyagok együttesen fejtik ki emésztést segítő, bakteriális, vírusölő emésztést segítő és izzadásgátló hatásukat.

Miért olyan értékes ez a növény?

  • serkenti a zsír lebontását, az emésztést és az anyagcserét, tisztítja a gyomrot
  • görcsoldó hatású
  • hatásos ellenszere a bél- és szájnyálkahártya betegségeinek
  • alkalmazható hörghurut, asztma, szívgyengeség, fejfájás és cukorbetegség esetén is

Hogyan használd fel?

Más fűszernövényekkel szemben, a zsálya kellemes íze hosszú főzési és párolási idő után teljesedik ki. Párolhatod, főzheted, sütheted a zsálya kiváló ízfokozó és remekül emészthető növény. Ha apróra vágva adod az ételekhez (pl. kész ételhez) akkor tarts mértéket!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X