Főoldal > DIÉTA > Tisztító, salaktalanító gyümölcsnap a finom vonalakért

Tisztító, salaktalanító gyümölcsnap a finom vonalakért

fogyókúragyümölcsnapkalóriakúra
0

Írta:

Egész napra elosztva eszegess meg egy-másfél kiló gyümölcsöt úgy, hogy alaposan megrágod, ízlelgeted. Választhatsz földiepret (kifejezetten ajánlott erre a célra), édes almát, narancsot, cseresznyét, sárgabarackot, nyári édes körtét, szőlőt, dinnyét. (Ha az epéddel probléma van, ne az utóbbi gyümölcsre alapozd a méregtelenítést.) Semmiképpen ne válasz savanyú vagy éretlen gyümölcsöt, a zöldalma, a meggy, a kivi, […]

Egész napra elosztva eszegess meg egy-másfél kiló gyümölcsöt úgy, hogy alaposan megrágod, ízlelgeted. Választhatsz földiepret (kifejezetten ajánlott erre a célra), édes almát, narancsot, cseresznyét, sárgabarackot, nyári édes körtét, szőlőt, dinnyét. (Ha az epéddel probléma van, ne az utóbbi gyümölcsre alapozd a méregtelenítést.)

Semmiképpen ne válasz savanyú vagy éretlen gyümölcsöt, a zöldalma, a meggy, a kivi, a grépfrút nem alkalmas méregtelenítésre. Legjobb, ha az itthon éppen érő idénygyümölcsöt fogyasztod. Ha nagyon éhesnek érzed magad, rágj el egy nagy kanál lenmagot és igyál rá legalább 2 dl vizet. A gyümölcsnapot megelőzően már csak könnyű ételeket fogyassz, korán, legkésőbb este hatkor vacsorázz, és a vacsora ne tartalmazzon húsfélét. A gyümölcsnap másnapján párolt zöldséget, egyszerű levest egyél, kerüld a nehéz, sült, rántott, majonézes ételeket.

0010523_1.jpg ()

Miért ajánlott?
A gyümölcsnap nagyon jót tesz, ha fáradt, kimerült vagy, a gyümölcsök ugyanis vitaminokkal, nyomelemekkel és friss enzimekkel töltik fel a szervezetedet. A gyümölcs így magában fogyasztva sokkal jobban hasznosul, értékes fitoncidjai (gomba-, vírus- és baktériumölő hatóanyagai) akadálytalanul kifejthetik hatásukat. Az emésztőrendszered eközben kicsit pihen, a gyümölcs és a sok folyadék pedig átmossa a veséket és a húgyutakat. Enyhébb lázas betegségeknél is alkalmazhatod néhány napig ezt a módszert, az eper leve például bizonyítottan vírusölő hatású. Cseresznyekúrát akkor érdemes tartanod, ha vashiánnyal küzdesz.

Amit választhatsz még:
Készíthetsz magadnak egy laktató salátát a következő alapanyagokból:

  • 30-40 dkg savanyú káposzta
  • 2 nagyobb héjában főtt krumpli
  • 2-3 szem borókabogyó
  • kis fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma. (Ha nem otthon töltöd a napot, a hagymákat kihagyhatod, helyettük egy csokor petrezselyemzöldjét apríts bele.)

A savanyú káposztáról csorgasd le a levét, vágd össze és keverd bele a meghámozott, kis kockákra vágott krumplit, tisztítsd meg és vágd vékony szeletekre a vöröshagymát, a fokhagymát darabold apró korongokra. Morzsold össze ujjaiddal a borókabogyót, és az egészet lazán forgasd össze. Három részre elosztva edd meg. A káposzta levét ne öntsd ki, hanem kétszer annyi vízzel hígítsd fel, és napközben kortyolgasd el. Ez a módszer megtisztítja a bélfalakat a lerakódott salakanyagoktól, alaposan megtisztítja a vastagbelet, ráadásul jót tesz a belekben élő barátságos baktériumoknak is.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X