Hozzávalók: őrölt fehérbors őrölt kömény só apróra vágott petrezselyem zöld 100 g sovány sajtkrém 30 dkg apró kelbimbó Italjavaslat: 3 dl víz Elkészítés: Először a sajtkrémet készítjük el: 100 g sovány sajtkrémet ízlés szerinti őrölt köménnyel és őrölt borssal fűszerezünk. Utána a 30 dkg apró kelbimbót forró, sós, köményes vízben kb. 25 percig főzzük, és […]
Hozzávalók:
- őrölt fehérbors
- őrölt kömény
- só
- apróra vágott petrezselyem zöld
- 100 g sovány sajtkrém
- 30 dkg apró kelbimbó
- Italjavaslat: 3 dl víz
Elkészítés:
Először a sajtkrémet készítjük el: 100 g sovány sajtkrémet ízlés szerinti őrölt köménnyel és őrölt borssal fűszerezünk. Utána a 30 dkg apró kelbimbót forró, sós, köményes vízben kb. 25 percig főzzük, és alapos lecsöpögtetés után, még melegen összekeverjük a fűszeres sajtkrémmel. Apróra vágott petrezselyem zölddel megszórva fogyasztjuk.
Miért jó ez a recept?
- A kelbimbónak magas a C-, B1-, B2-, E-vitamin tartalma. Ezenkívül sok vas-, foszfor-, kalcium- és kálium van benne. Jó hatással van az emésztésre, a belek működésére.
- A sajt kiváló kalciumforrás, sok fehérje, cink és vas van benne és tartalmazza a teljes B-vitamin családot.