Főoldal > DIÉTA > Sajtkrémes kelbimbó

Sajtkrémes kelbimbó

fogyókúrakelbimbósajtkrém
0

Írta:

Hozzávalók: őrölt fehérbors őrölt kömény só apróra vágott petrezselyem zöld 100 g sovány sajtkrém 30 dkg apró kelbimbó Italjavaslat: 3 dl víz Elkészítés: Először a sajtkrémet készítjük el: 100 g sovány sajtkrémet ízlés szerinti őrölt köménnyel és őrölt borssal fűszerezünk. Utána a 30 dkg apró kelbimbót forró, sós, köményes vízben kb. 25 percig főzzük, és […]

Hozzávalók:

  • őrölt fehérbors
  • őrölt kömény
  • apróra vágott petrezselyem zöld
  • 100 g sovány sajtkrém
  • 30 dkg apró kelbimbó
  • Italjavaslat: 3 dl víz

0010351_1.jpg ()

Elkészítés:

Először a sajtkrémet készítjük el: 100 g sovány sajtkrémet ízlés szerinti őrölt köménnyel és őrölt borssal fűszerezünk. Utána a 30 dkg apró kelbimbót forró, sós, köményes vízben kb. 25 percig főzzük, és alapos lecsöpögtetés után, még melegen összekeverjük a fűszeres sajtkrémmel. Apróra vágott petrezselyem zölddel megszórva fogyasztjuk.

Miért jó ez a recept?

  • A kelbimbónak magas a C-, B1-, B2-, E-vitamin tartalma. Ezenkívül sok vas-, foszfor-, kalcium- és kálium van benne. Jó hatással van az emésztésre, a belek működésére.
  • A sajt kiváló kalciumforrás, sok fehérje, cink és vas van benne és tartalmazza a teljes B-vitamin családot. 

További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X