Főoldal > DIÉTA > Aloe varával és szőlőmaggal a szénanátha ellen

Aloe varával és szőlőmaggal a szénanátha ellen

allergiaaloe veraszénanátha
0

Írta:

A kínai orvoslás alapelve, hogy a szervezet számára szükséges dolgokat mind meg lehet találni a természetben és a legjobb onnan felvenni, ennek megfelelően a hagyományos kínai orvoslásban allergiaszezon esetén sem használnak szintetikus vitaminokat. A C vitamint – melynek bevitelével kedvező eredmény érhető el – például csipkebogyóból, gabonafélékből, kukoricából, búzából nyerik, de a galagonya gyümölcsöt is igen fontos C-vitamin […]

A kínai orvoslás alapelve, hogy a szervezet számára szükséges dolgokat mind meg lehet találni a természetben és a legjobb onnan felvenni, ennek megfelelően a hagyományos kínai orvoslásban allergiaszezon esetén sem használnak szintetikus vitaminokat. A C vitamint – melynek bevitelével kedvező eredmény érhető el – például csipkebogyóból, gabonafélékből, kukoricából, búzából nyerik, de a galagonya gyümölcsöt is igen fontos C-vitamin forrásként tartják számon.

Első lépés az immunrendszer erősítése
A kínaiak a szénanáthát többnyire a tüdőt megtámadó meleg, szeles körülményeknek tulajdonítják, ezért az orvos a tüdő Qi-jét (ejtsd: csí) igyekszik felszabadítani a meleg szeles befolyás alól, általában akupunktúrás kezeléssel – magyarázza Dr. Chen Zhen (ejtsd Csen Zsen) TCM oktató, egyetemi professzor. A másik fontos szempont az immunrendszer általános felerősítése, hogy a szervezet könnyebben felvegye a harcot az allergénekkel szemben. Ennek eszközei például a gyömbér tea gyakori fogyasztása, mely stimulálja a felső légutak és a tüdő meridiánjait, aktivizálva a védekezést, az echinacea gyömbér-, az aloe vera- és a szőlőmag-kivonatot tartalmazó tea inhalálása, vagy a kalcium alkalmazása, mely a nyugati orvoslásban is alkalmazott módszer. A természetes eredetű – például korallból kivont – kalcium tartalmú készítmény szervezetben való felszívódása és hasznosulása ugyanis igen kedvező hatású.

0011840_1.jpg ()

„A védekezéshez azonban érdemes néhány további egyszerűen kivitelezhető tanácsot is megfogadni.” – teszi hozzá Dr. Chen Zhen – „Az allergiával küzdő személy minden nap lehetőleg lefekvés előtt mosson hajat (férfiak szakállat, bajuszt is), – és talán meglepő – de orrot is a benne megtelepedő allergének eltávolítása miatt. Az allergiában szenvedők miután hazaértek, cseréljék le, különítsék el a napközben viselt ruháikat ezzel is csökkentve a rájuk került pollenek okozta irritációt. Étkezésünk tudatosabbá tételével szintén hozzájárulhatunk a kezelések eredményességéhez. Az ételkészítés során ügyeljünk arra, hogy ne készítsünk túlzottan csípős, fokhagymás, újhagymás, illetve nehezen emészthető – zsíros, rántott – fogásokat.”


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X