Főoldal > DIÉTA > Tuti fogyókúrás grill-tippek

Tuti fogyókúrás grill-tippek

diétafogyókúragrillparty
0

Írta:

Vigyázol a súlyodra? Attól még nyugodtan eltölthetsz egy kellemes estét a barátaiddal a kerti grillrács mellett, csak arra kell odafigyelned, hogy mit sütsz! A legfontosabb szabály: hagyd ki az esti grillezésből a zsíros húsokat, a fehér kenyeret és a sört! Ha megfogadod tanácsainkat, egy dekát sem fogsz felszedni magadra a vacsora alatt! 1. tipp: Csirkét […]

Vigyázol a súlyodra? Attól még nyugodtan eltölthetsz egy kellemes estét a barátaiddal a kerti grillrács mellett, csak arra kell odafigyelned, hogy mit sütsz! A legfontosabb szabály: hagyd ki az esti grillezésből a zsíros húsokat, a fehér kenyeret és a sört! Ha megfogadod tanácsainkat, egy dekát sem fogsz felszedni magadra a vacsora alatt!

1. tipp: Csirkét a rácsra!
Nyugodtan grillezhetsz húsokat, de nem mindegy, hogy milyet! Ha szeretnéd megőrizni karcsúságodat, akkor a legjobb választás a csirke, de ezzel is vigyáznod kell: a bőrt lehetőleg távolítsd el a húsról, bármennyire is csábító a sült, ropogós finomság, ugyanis ez hizlal igazán! A legegyszerűbb, ha sovány csirkemellet vásárolsz, vékony szeletekre vagy kockákra vágod és nyársra szúrod!

A WellnessCafe kedvence:
A pulykahús is legalább annyira jó a fogyókúrázóknak, mint a csirke, de a mennyiséggel  vigyáznod kell: ne tömj magadba egy-két szeletnél többet! Vásárlásnál figyelj arra, hogy sovány húst vásárolj! Köretnek könnyű salátát fogyassz öntet nélkül.

2. tipp: Halat hallal!
A csirkénél már csak a hal lehet jobb választás. Próbáld ki a grillezett tonhalat, pisztrángot, süllőt vagy a csukát, mert sok értékes tápanyagot tartalmaznak. A filéket fűszerezd be és tedd finom páclébe. 3-5 percig sütögesd őket a rácson. Ha vastagabb darabokat vágtál, a sütéshez is több időre lesz szükséged.

A WellnessCafe kedvence:
Hogy diétás halvacsorád kellően ínycsiklandozó legyen, készíts light joghurtos mártást a halhoz. Vegyél egy pohár sovány joghurtot, passzírozz bele tekintélyes mennyiségű fokhagymát, a végén pedig bolondítsd meg kedvenc fűszereiddel, vagy az üzletekben kapható fűszerkeverékekkel.

0011701_1.jpg ()

3. tipp: Kenyér helyett salátát!
Ne kenyérrel és héjában sült krumplival fogyaszd a húsokat, mert így búcsút mondhatsz a fogyókúrádnak! A késő esti órákban nem tanácsos megterhelni a gyomrodat, ezért a legjobb, ha könnyű salátát készítesz köretnek!

A WellnessCafe kedvence:
Öt perc alatt összedobhatsz egy finom salátát, csak egy kis salátalevél, paradicsom, egy kis olívaolaj, bazsalikom és balzsamecet kell hozzá! Figyelj arra, hogy extra szűz olívaolajat használj, mert ez a legegészségesebb!

4. tipp: Zöldséget minden mennyiségben!
A legtöbb zöldség grillezve is nagyon finom, ezért kár kihagynod őket az esti menüből!  Nagyon ízletes például a cukkini, a paprika, a gomba és a padlizsán is! A  kukorica is finom grillrácson sütve, de ha szigorúan fogyókúrázol, azt  most inkább hagyd ki!

A WellnessCafe kedvence: 
A paprika egészséges, finom és nem szaporítja kilóidat sem. Készíts belőle salátát: a paprikákat alaposan süsd meg a grillen és még melegen hámozd meg. Szeleteld vékony csíkokra a zöldséghúst, szórj rá finom fűszereket és öntsd nyakon egy kis olívaolajjal!

5. tipp: Desszertet – egy kicsit másképp!
Hogy a kerti vacsora utolsó fogása se legyen nehéz, készíts desszertet – egy kicsit másképp! A sült húsokhoz nem illenek a krémes sütemények, ezért inkább próbáld ki a sült gyümölcsöket: az egyik legnépszerűbb csemege a grillezett banán, de kellemes ízű a sült narancskarika is.

A WellnessCafe kedvence:
Vásárolj fejenként egy-egy szép almát, cikkezd fel, tedd a grillrácsra és kicsit sütögesd meg mindkét oldalát. Ezután vedd le az almaszeleteket: fogyaszthatod így is, vagy ha nagyon édesszájú vagy, csöppenthetsz rá egy kis mézet.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X