Főoldal > DIÉTA > Így dolgozd fel lelkileg a drasztikus túlsúlyt!

Így dolgozd fel lelkileg a drasztikus túlsúlyt!

diétafogyókúratúlsúly
0

Írta:

Te is évek óta küzdesz eredménytelenül a túlsúllyal? Amit nagy nehezen sikerül leadnod, azt pillanatok alatt visszahízod? A látványos fölöslegtől nem könnyű megszabadulni, különösen akkor, amikor valamilyen szervi rendellenesség (péládul a pajzsmirigy működésének zavara) vagy valamilyen érzelmi trauma, magánéleti kudarc miatt kezdenek a kilók szaporodni. Ennek ellenkezője is igaz: van aki éppen az emberpróbáló helyzetben adja le a […]

Te is évek óta küzdesz eredménytelenül a túlsúllyal? Amit nagy nehezen sikerül leadnod, azt pillanatok alatt visszahízod? A látványos fölöslegtől nem könnyű megszabadulni, különösen akkor, amikor valamilyen szervi rendellenesség (péládul a pajzsmirigy működésének zavara) vagy valamilyen érzelmi trauma, magánéleti kudarc miatt kezdenek a kilók szaporodni. Ennek ellenkezője is igaz: van aki éppen az emberpróbáló helyzetben adja le a nem kívánt fölösleget. Az, hogy ki hogyan dolgozza fel a túlsúlyt lelkileg, a személyiségtől függ: van aki összeomlik, van aki összeszorított fogakkal küzd tovább.

A WellnessCafe 100 kg-on felüli c. fórumában olyan fórumozók hozzászólásait olvashatod, akiknek minden nap küzdelem a kilókkal. Vajon nekik hogyan sikerül megküzdeni a túlsúllyal?

Lássuk, ki hogyan vélekedik arról, amikor csupán szélmalomharcot vív a túlsúllyal vagy arról, amikor a legkisebb eredmény is komoly sikerélménynek számít! 

0012152_1.jpg ()

Lányok!
Azt azért ugye leszögezhetjük, hogy a hízás/fogyás kérdése jelentékeny részben lelki okokra – IS – visszavezethető.
A saját példám: tavaly nyáron (mikor anyámat ápoltam és itthagyott…) szó szerint lefogytam, minden ruhám pötyögött rajtam.(…) Ősszel, ahogy beindult az iskola, szinte elborítottak a feladatok, aludni alig tudtam – tehát örök kipihenetlenségben voltam – úgyhogy jelentékenyen nem híztam vissza. Viszont ahogy közeledtek a karácsonyi ünnepek, még jobban összeomlottam és magam sem értem hogy történhetett, de szinte szemlátomást hízásnak indultam (…) Reálisan próbáltam szemlélni, mennyit ettem és ahhoz képest szinte ÉREZTEM magamra rakódni a kilókat. Ennél a pontnál estem kétségbe és csatlakoztam a topichoz.”

Pepytta

“Annyira kitartok, amennyire csak ki lehet tartani, pláne, ha kiderül, hogy mégiscsak az alulműködő pajzsmirigyem tartott be. Azért érzem valószínűnek, mert az OK, hogy nem fogytam, de mi az a + 10 kg?????? (…) Öngyilkos semmiképp nem leszek, arra ott van a rengeteg hájam, ami ha így folytatom, előbb-utóbb hazavág. Sajna ez tény, és nem depi!” – Optimista

“Gratulálok minden fogyózónak a  leadótt kilójához(…) Bár én csak az új mérlegem szerint csak 1,5 kilót fogytam le március óta,de nem adom fel (…)És le a kilókkal hajrával fogok tornázni” – Andland

Mondd el te is a véleményed, csatlakozz a WellnessCafe fórumozóinak táborához, hogy legyen erőd továbbfolytatni a fogyókúrát!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X