Főoldal > DIÉTA > A nap fogyókúrás tippje:

A nap fogyókúrás tippje:

diétaelhízásfogyókúra
0

Írta:

Kíméletlenül számlálod a kalóriákat és a teljes fogyókúrád a számokra építed? Lássuk, érdemes-e ilyen radikálisan figyelned az elfogyaszott táplálékok energiatartalmát. Igaz-e, hogy fogyókúrád sikere csakis azon múlik, hogy minél kevesebb kalóriát vigyél a szervezetedbe? Az igazság az, hogy az egészséges – túlsúlyos - emberek körülbelül 1200-1500 kcal/nap-os étrend betartásával, rendszeres testmozgás mellett fogyhatnak. Nők számára inkább az 1200 […]

Kíméletlenül számlálod a kalóriákat és a teljes fogyókúrád a számokra építed? Lássuk, érdemes-e ilyen radikálisan figyelned az elfogyaszott táplálékok energiatartalmát. Igaz-e, hogy fogyókúrád sikere csakis azon múlik, hogy minél kevesebb kalóriát vigyél a szervezetedbe?

0013657_1.jpg ()

Az igazság az, hogy az egészséges – túlsúlyos - emberek körülbelül 1200-1500 kcal/nap-os étrend betartásával, rendszeres testmozgás mellett fogyhatnak. Nők számára inkább az 1200 kcal/nap-os energia-bevitelhez közelítő, míg férfiak számára inkább az 1500 kcal/nap-os energia-bevitelhez közelítő étrend lehet hatékony. Ha – szakember (orvos, dietetikus) felügyelete nélkül – ezen határ alá mész, annak csak káros hatásai lehetnek a szervezetedre: izomtömeged fog csökkenni, és hiánybetegségek, az immunrendszered elgyengülése lesz az eredmény. Elhízás, egészségügyi problémák esetén még fontosabb a szakember bevonása, ne fogyókúrázz egyedül!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X