Főoldal > DIÉTA > 3 isteni leves – gazdagon

3 isteni leves – gazdagon

diétatáplálkozás
0

Írta: and

Az egyszerűen, de ízletesen elkészíthető levesek energiatartalma nem jelentős, főleg ha zöldséggel dúsítod őket tészták és rántás helyett. A zöldségek magas rosttartalma segíti a telítettség érzet kialakulását – így csökkenhet az étvágyad, de mégis támogatod a szervezetedet tápanyagokkal. 1. Burgonyás gombaleves Hozzávalók:15 dkg nyers gomba5 dkg kis kockára vágott burgonya1 mokkáskanál olaj1 mokkáskanál reszelt vöröshagyma1 mokkáskanál teljes kiőrlésű […]

Az egyszerűen, de ízletesen elkészíthető levesek energiatartalma nem jelentős, főleg ha zöldséggel dúsítod őket tészták és rántás helyett. A zöldségek magas rosttartalma segíti a telítettség érzet kialakulását – így csökkenhet az étvágyad, de mégis támogatod a szervezetedet tápanyagokkal.

1. Burgonyás gombaleves

Hozzávalók:
15 dkg nyers gomba
5 dkg kis kockára vágott burgonya
1 mokkáskanál olaj
1 mokkáskanál reszelt vöröshagyma
1 mokkáskanál teljes kiőrlésű liszt
1 evőkanál 3 %-s főzőkrém
só, őrölt bors, aprított petrezselyemzöld – ízlés szerint

0016768_1.jpg ()

Elkészítés:
A nyers gombát és burgonyát kockázd fel. A gombát csöppnyi olajon futtasd meg és add hozzá a burgonyát, a reszelt vöröshagymát, majd ízlés szerint fűszerezd. Önts hozzá 4 dl vizet.15 percig főzd együtt a hozzávalókat. A teljes kiőrlésű lisztet keverd ki a főzőkrémmel és melegítsd meg a levessel együtt, majd az egészet forrald fel. Forrón tálald.

2. Pulyka raguleves gazdagon

Hozzávalók:
10 dkg pulyamell
2 dkg sárgarépa
2 dkg petrezselyemgyökér
2 dkg zöldborsó
2 dkg karfiol
2 dkg brokkoli
2 dkg zöldbab
1 mokkáskanál teljes kiőrlésű liszt
1 evőkanál 3 %-s főzőkrém
ételízesítő, petrezselyemzöld, fűszerpaprika, őrölt bors, só – ízlés szerint

Elkészítés:
Az előmelegített olajon a kockázott húst 2-3 perc alatt átkavargatva pirítsd le. Ízlés szerint fűszerezd, szórd meg pirospaprikával, keverd át, majd add hozzá a zöldségeket (tetszés szerint darabolva). Öntsd fel 4 dl vízzel és fedd le. Főzd Kb.15-20 percig, majd keverd ki a főzőkrémmel a teljes kiőrlésű lisztet, melegítsd a leveshez, és az egészet forrald fel. Forrón tálald.

3. Sajtos kelbimbó fazék

Hozzávalók:
3 dkg reszelt light trappista sajt
15 dkg kelbimbó
2 dkg lecsó
1 kávéskanál olaj
só, őrölt bors, aprított petrezselyemzöld, őrölt kömény, vöröshagymakrém – ízlés szerint

Elkészítés:
Forró olajon a kelbimbót párold meg (szükség szerint félbe vagy negyedbe vágva). Add hozzá a lecsót, fűszerezd ízlés szerint, majd kevés vízzel felöntve 20-25 percig főzd meg. Merülő mixerrel 1/3-ad részét turmixold össze, majd add a leveshez. Szórd meg a reszelt sajttal és melegen fogyaszd. 

Képek forrása: Profimédia


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X