Főoldal > DIÉTA > 4 toplistás zsírégető étel és ital

4 toplistás zsírégető étel és ital

diétafogyókúrazsírégetés
0

Írta:

Minden tapasztalt fogyókúrázó tudja, hogy nyáron könnyebb leadni a kilókat – motivál a fürdőruha, nem kívánod a nehéz ételeket, ráadásul százféle gyümölcs és zöldség közül válogathatsz! Sajnos télen nincs akkora választék természetes zsírégetőkből, ám így is találhatsz olyan ételeket és italokat, amelyek segítenek ledolgozni a pluszkilókat! 1. Alma Hitted volna, hogy ez az isteni ízű […]

Minden tapasztalt fogyókúrázó tudja, hogy nyáron könnyebb leadni a kilókat – motivál a fürdőruha, nem kívánod a nehéz ételeket, ráadásul százféle gyümölcs és zöldség közül válogathatsz! Sajnos télen nincs akkora választék természetes zsírégetőkből, ám így is találhatsz olyan ételeket és italokat, amelyek segítenek ledolgozni a pluszkilókat!

1. Alma

Hitted volna, hogy ez az isteni ízű gyümölcs nemcsak egészséges, hanem zsírégető hatású is? Pedig igaz – az almasav lúgosító hatása és a gyümölcshúsban lévő ballasztanyagok serkentik az anyagcserét, a zsírok jobban lebomlanak. Ha édesszájú vagy, és a fogyókúrádat rendszerint egy kis sütimajszolásért adod fel, akkor is nyert ügyed van az almával! A gyümölcscukor miatt nem kívánod majd annyira az édességet, ráadásul kevésbé érzed magad éhesnek, mert az almában lévő pektin megduzzadhat a gyomorban!
Mennyit fogyaszthatsz belőle?
Mivel az almában alig van kalória (100 grammban mindössze 55 kcal), ezért annyit ehetsz belőle, amennyit csak akarsz! Ha érzékeny a gyomrod, tarts mértéket! Lehetőleg alaposan megmosott, de hámozatlan almát fogyassz, így ugyanis sok-sok vitamint juttathatsz a szervezetedbe, amelyek javítják a közérzetedet és erősítik az immunrendszeredet!

0016720_1.jpg ()

2. Papaya

Unod már a narancs, mandarin, kivi, banán négyesét? Ugyan télen kisebb a választék a hazai gyümölcsökből, de a trópusi vidékeken ilyenkor is jobbnál jobb finomságok teremnek, amelyek ma már bármelyik nagyobb üzletben megtalálhatók! Próbáld ki a papayát, amely olyan enzimeket tartalmaz, amelyek segítik a zsírok és a fehérjék lebontását! Mivel rostanyagokban és egy papain nevű enzimben is gazdag, tisztítja a bélrendszert, méregtelenít és gyorsítja az emésztésedet is!
Mennyit fogyaszthatsz belőle?
Mivel ez a különleges finomság csak 32 kalóriát tartalmaz 100 grammonként, bármennyit ehetsz belőle! Tökéletes például a kilencvennapos diéta gyümölcsnapján, de ideális desszert egy nehéz ebéd után is!

3. Kovászos italok

Szereted a kovászos uborka levét? Használd fel a fogyókúrádhoz! Készíts otthon kovászos italt – uborkával vagy anélkül! Egy liter vizet sózz, majd egy picit cukrozz meg, rakj bele pár szelet kenyeret (lehet búza-, zab- és rozskenyér is, de mindenképpen kovásszal készültet válassz), és ha szereted, tehetsz hozzá egy kevés kaprot is! Az egészet érleld napsütéses helyen, például az ablakban két-három napig, és készen is van a diétás ital, amely tisztítja a gyomrot, megszünteti a puffadást, rendbe teszi a bélflórádat! És ami a fogyókúrád szempontjából a legfontosabb: serkenti az emésztést!
Mennyit fogyaszthatsz belőle?
Ha készen van az ital, tedd a hűtőbe, és naponta egyszer egy pohárral igyál! Ennél többet ne fogyassz, mert felboríthatod bélflórád egyensúlyát! Mielőtt belefognál a fogyasztásába, érdemes kikérni dietetikus szakember tanácsát.

4. Articsókalé

Sokat ettél az elmúlt napokban, most pedig lelkiismeret-furdalásod és emésztési problémáid is vannak? Akkor kezdd a fogyókúrádat egy kis articsókával vagy a belőle készült biolével! A mediterrán konyhában előszeretettel alkalmazott növény elsősorban a máj és az epe működésére van jó hatással, de csökkenti a koleszterinszintet is, sőt a másnaposságra is kiváló gyógyír! Mivel tele van ballasztanyagokkal, magnéziummal és vitaminokkal, vízhajtó és emésztésserkentő hatása is van!
Mennyit fogyasztatsz belőle?
Az articsóka isteni finom, ráadásul kevés benne a kalória (100 grammban 55 kcal), így bátran helyettesítsd vele a húst – párold, süsd vagy keverd bele a salátádba! Ha inkább articsókalével fogynál, igyál naponta egyszer, legfeljebb kétszer egy evőkanálnyit! A kúrát egy-két hét után szüneteltesd! További fogyasztásáról kérd ki dietetikus szakember tanácsát! 

Képek forrása: Profimédia

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X