Főoldal > DIÉTA > 32 kilót fogyott! – Fogyókúrás sikersztori

32 kilót fogyott! – Fogyókúrás sikersztori

diétafogyókúrasikersztori
0

Írta:

A pluszkilók Szabina kilói a gimnáziumi évek alatt indultak gyarapodásnak. „Az általános iskola utolsó évében még rendszeresen látogattam az edzőtermet, ezzel a szokásommal azonban a középiskola megkezdésekor felhagytam. Nem sportoltam semmit, és az étkezésemre sem ügyeltem. Ugyan nem ettem nehéz ételeket, de a sok édesség, csipsz és cukros üdítő fogyasztása miatt hamar a túlsúlyosok csoportjába […]

A pluszkilók

Szabina kilói a gimnáziumi évek alatt indultak gyarapodásnak.
„Az általános iskola utolsó évében még rendszeresen látogattam az edzőtermet, ezzel a szokásommal azonban a középiskola megkezdésekor felhagytam. Nem sportoltam semmit, és az étkezésemre sem ügyeltem. Ugyan nem ettem nehéz ételeket, de a sok édesség, csipsz és cukros üdítő fogyasztása miatt hamar a túlsúlyosok csoportjába kerültem.”

0018589_1.jpg ()

A fordulópont

A középiskola és egy sikertelen egyetemi felvételi után Szabina abban a fitneszteremben helyezkedett el recepciósként, ahol édesanyja is dolgozott. Noha eleinte eszébe sem jutott, hogy kimerészkedjen a pult mögül, az ottani edző biztatására végül aerobikozni kezdett.
„Nagyon elégedetlen voltam a testemmel, mégsem éreztem kínosan magam, hiszen sokat segített, hogy anyukám is ott dolgozott velem, és a teremben is többen bátorítottak. A dinamikus zenének köszönhetően sikerült rászánnom magam az edzésekre. Az elhatározás, hogy lefogyok, nem hirtelen született meg bennem. Szép lassan változtattam meg az életmódomat, és elkezdtem megszabadulni a rám rakódott feleslegtől.”

A diéta

Először az egészségtelen nassolnivalókról és a rengeteg kalóriát tartalmazó cukros üdítőkről mondott le, helyettük az édesítőszerrel készült light változatokat itta. Naponta egyszer evett, mégpedig azt, amit megkívánt – bár tisztában van vele, hogy ez nem kifejezetten egészséges. Eleinte elsősorban arra ügyelt, hogy az ételek mennyisége kevesebb legyen a korábbiakhoz képest. Ahogy azonban apadtak a kilók, egyre tudatosabb lett az étkezését illetően is.
„Kevesebb húst ettem, vörös húst pedig egyáltalán nem. Az étrendem sok sajtot és tejterméket tartalmazott, és igyekeztem minél több gyümölcsöt fogyasztani. Az üdítőket is

0018589_2.jpg ()

elhagytam, helyettük már csak ásványvizet fogyasztottam. Ha nagyon megkívántam az édességet, akkor engedélyeztem magamnak egy túró rudit. Esténként már nem ettem semmit, inkább megbeszéltem magammal, hogy holnap is van nap, és akkor is ugyanolyan jól fog esni az a pár falat.”

A testmozgás

A még túlsúlyos lánynak kezdetben nehezére esett a mozgás, de a sikerélmények erőt adtak a folytatáshoz. Eleinte heti két alkalommal szteppaerobikra járt, de két hónap múlva már minden hétköznap az edzőteremben volt, ahol kedvet kapott az erősítő edzésekhez és a spinninghez is. „Ahogy kezdett formálódni a testem, és körvonalazódtak a rég elfeledett izmaim, egyre motiváltabb lettem. Nagyon hamar eljött az idő, amikor egy sztepp- és spinningversenyre is beneveztem, ahol négy-öt órán át kellett mozogni. Talán azért voltam képes ilyen gyorsan fejlődni, mert mindig arra törekedtem, hogy jól érezzem magam, még akkor is, amikor sajgott minden porcikám. Mielőtt elkezdtem volna az „átváltozást”, az evés jelentett élvezetet, de aztán a testmozgás vált az első számú örömforrássá.”

A lelki motiváció

„Annak idején, ahogy gyarapodtak a kilóim, úgy lettem egyre depressziósabb. Utáltam magam, emiatt pedig teljesen begubóztam.  Szégyelltem a testem. Kövér korszakomban igazi barátaim sem voltak. Kezdetben hiába noszogattak, hogy fogyjak le, amíg én magam nem határoztam el, hogy szeretnék változni, hasztalan volt minden biztatás. Nagyon sok erőt adott a nagymamám, aki eleinte rám szólt, hogy ne egyek sokat, később viszont a legapróbb pozitív változást is észrevette rajtam. Emlékszem, milyen jó érzéssel töltött el, amikor megvehettem magamnak az első 38-as méretű felsőt. Onnan már minden ment, mint a karikacsapás. És mivel nem vontam meg magamtól drasztikusan semmit, nem éreztem nehéznek az átváltozást.”

Névjegy:
Schwéger Szabina
Kora: 24 éves
Testmagassága: 157 cm
Foglalkozása: egyetemi hallgató
Testsúlya 2004-ben: 80 kg
Jelenlegi testsúlya: 48 kg

A témáról bővebben a Wellness magazin májusi számában olvashatsz!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X