Főoldal > DIÉTA > 3 szuper villámgyors fitnesz-étel

3 szuper villámgyors fitnesz-étel

diétaegészségesételfitneszitalkoktéllevessalátatavasz
0

Írta:

Tavasszal újra meg újra megfogadod, hogy egészségesebben fogsz étkezni, egyébként is vágysz már a zöldségek és gyümölcsök friss ízére? A munkahelyeden viszont mindig csak a gyorséttermi ebédre jut időd, otthon pedig nincs kedved a főzéssel bajlódni? Ha gyorsan elkészíthető és egészséges finomságra vágysz, ne keress több kifogást! A tavaszi megújulás jegyében most egy szuper koktélt, […]



Tavasszal újra meg újra megfogadod, hogy egészségesebben fogsz étkezni, egyébként is vágysz már a zöldségek és gyümölcsök friss ízére? A munkahelyeden viszont mindig csak a gyorséttermi ebédre jut időd, otthon pedig nincs kedved a főzéssel bajlódni? Ha gyorsan elkészíthető és egészséges finomságra vágysz, ne keress több kifogást! A tavaszi megújulás jegyében most egy szuper koktélt, salátát és levest is bemutatunk!

1. Frissülj fel az uborkakoktéllal!

Hozzávalók
1 db kígyóuborka
2 db kivi
6 db narancs
2 evőkanál citromlé
1 evőkanál méz
néhány szál tárkony
Hogyan készítsd?

Az uborkát és a kivit hámozd meg, és a narancs héját is távolítsd el. A feldarabolt zöldséget és gyümölcsöt a citromlével, mézzel és a felaprított tárkonnyal együtt dobd a turmixgépbe, majd dolgozd össze őket! A koktélt néhány kocka jéggel vagy belekevert jégkásával még üdítőbbé teheted, díszítésnek néhány szelet kivit vagy tárkonylevelet használj!
Miért fogyaszd?
Ezt a koktélt körülbelül tíz perc alatt összedobhatod, és ha egyszerre nagyobb mennyiséget készítesz, akkor még a munkahelyedre is vihetsz belőle – egy fárasztó napon tökéletes frissítő! Ha ragyogó arcbőrre és csillogó hajkoronára vágysz, akkor naponta háromszor-négyszer kortyolj el egy pohár uborkalevet!

0018522_1.jpg ()

2. Különleges tavaszi ízek: a spárgasaláta

Hozzávalók
1/2 kg zöld spárga
2-3 fej retek és/vagy paprika
2-3 paradicsom
1 db póréhagyma vagy egy csomag újhagyma
3 keménytojás
1 db fejes saláta
Hogyan készítsd?

A salátát zöld spárgából készítsd, mert ez ízletesebb és több értékes tápanyagot tartalmaz, mint a fehér színű. A megtisztított spárgát kötözd össze, és sós-ecetes-cukros vízben főzd meg, a nagyobbakat pedig vágd fel vékony csíkokra! A spárgát, valamint a felaprított retket, paprikát, paradicsomot, hagymát és keménytojást rendezd el a salátaleveleken, majd az egészet locsold meg néhány csepp olíva- vagy tökmagolajjal!
Miért fogyaszd?

A spárga a legegészségesebb ételek egyike: kalóriatartalma rendkívül alacsony, több mint 90 százalékban vizet tartalmaz, és rostokban, vitaminokban is gazdag. Szerencsére ez a különleges ízű zöldség ma már egyáltalán nem számít luxusételnek. Akár diétázol, akár méregtelenítesz, a spárgát ne hagyd ki az étrendedből!

3. Hűsítsd magad görög gyümölcslevessel!

Hozzávalók
25 dkg eper (vagy mirelit erdei gyümölcs keverék)
2 banán, esetleg ananász és kivi darabok
5 dl tejszín (tejjel keverve)
1 liter 100 %-os narancslé
egy fél citrom
fahéj
szegfűszeg
folyékony édesítőszer
Hogyan készítsd?

Ez a leves annál finomabb, minél többféle gyümölcsöt teszel bele. Ha már beindult az eperszezon, akkor használd fel a töröttebb eperszemeket, de a gyümölcslevest akár fagyasztott erdei gyümölcs keverékkel, kivivel és ananásszal is feldobhatod. Ha diétázol, a tejszín felét tejjel helyettesítsd – a sok gyümölcstől így is éppen elég sűrű lesz majd a levesed! A hozzávalókat turmixgépben és botmixerrel is összekeverheted, de fontos, hogy fogyasztás előtt legalább egy-két órát hűtőben pihentesd!
Miért fogyaszd?

A görög gyümölcsleves a mi ízlésünk szerint nem tekinthető igazán „levesnek”, ezért az sem baj, ha nemcsak előételként fogyasztod! Mivel egészséges és kalóriaszegény, egy meleg tavaszi napon a görög gyümölcsleves fagyi helyett is tökéletes választás!

Képek forrása: Profimédia


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X