Főoldal > DIÉTA > 27 kilót fogyott szülés után! – Fogyókúrás sikersztori

27 kilót fogyott szülés után! – Fogyókúrás sikersztori

diétafogyókúrasikersztori
0

Írta:

A pluszkilók Életéhez mindig hozzátartozott a testmozgás, ezért Juditnak szinte sosem volt gondja az alakjával. Fiatal lányként a küzdősportoknak hódolt, később pedig az aerobik vált nagy szerelmévé. Aerobikedzőként hozzászokott ahhoz, hogy nem kell a kalóriákat számolgatnia. Miután teherbe esett, fel kellett hagynia a rendszeres testmozgással, amelynek következményeként a mérleg egyre többet és többet mutatott.„Veszélyeztetett terhes […]

0019194_1.jpg ()

A pluszkilók

Életéhez mindig hozzátartozott a testmozgás, ezért Juditnak szinte sosem volt gondja az alakjával. Fiatal lányként a küzdősportoknak hódolt, később pedig az aerobik vált nagy szerelmévé. Aerobikedzőként hozzászokott ahhoz, hogy nem kell a kalóriákat számolgatnia. Miután teherbe esett, fel kellett hagynia a rendszeres testmozgással, amelynek következményeként a mérleg egyre többet és többet mutatott.
„Veszélyeztetett terhes voltam, abba kellett hagynom az aerobikoktatást is. Mivel addig ez volt a pénzkereseti forrásom, új munka után néztem. Egy pénzintézetnél helyezkedtem el, ahol ülőmunkát végeztem. A legtöbb, amit tehettem, hogy rendszeresen sétálni mentem a férjemmel. Napi háromszor étkeztem, és nem ettem többet, mint azelőtt, a mozgásszegény életmód mégis gyorsan hízáshoz vezetett.”


A fordulópont

Miután megszületett a baba, Judit a boldog kismamák mindennapjait élte. Tudta, hogy a szoptatás időszakában drasztikus táplálékmegvonásra nem gondolhat, és a testedzést sem viheti túlzásba, így kis lépésekben haladt a célja felé.
„Nem volt nehéz rászánnom magam a változtatásra, hiszen nagyon vágytam arra, hogy újra beleférjek a régi ruháimba, és mivel korábban mindig csinosnak és fittnek éreztem magam, tudtam, hogy a közérzetem érdekében is változtatnom kell.”

A táplálkozás

Étrendjén annyit módosított, hogy kerülte a nehéz ételeket, zsíros húsokat egyáltalán nem fogyasztott – a terhesség előtt is csak csirkehúst és halat evett –, köretnek pedig legtöbbször zöldségeket választott. Egyetlen gyengéje mindig is az édesség volt, aminek sokszor nem tudott ellenállni, de korábban napi négy aerobikóra után nyugodtan elfogyaszthatott akár egy tábla csokoládét is, természetesen ez most szóba sem jöhetett. A szülés után fél évvel abbahagyta a szoptatást, és csak ezt követően kezdett el diétázni.

0019194_2.jpg ()

„A képlet végtelenül egyszerű. Ha fogyni szeretnél, kevesebb kalóriát kell bevinned, mint amennyit eléget a szervezeted. Bevallom, időnként koplaltam is, de ezt a drasztikus módszert senkinek sem ajánlom. Korábban, amikor felszaladt rám egy-két kiló, pár napos böjttel le tudtam dolgozni. Ilyenkor pár napig nem ettem szilárd ételt, csak kakaót vagy 100 százalékos gyümölcsleveket ittam. Ezeknek van annyi tápértékük, hogy nem gyötört az éhség. Nyaranta szívesen csinálom a kukorica-görögdinnye diétát is: amikor csak ezeken élek, szépen elindulnak lefelé a kilók. Ám fontos hangsúlyozni, hogy ezeket a szigorú módszereket csak néhány napig szabad alkalmazni.”

A testedzés

Mivel az edzések időpontját nehezen tudta volna összeegyeztetni a kisbaba bioritmusával, otthon kezdett el tornázni. Mindennap, amíg a férje megfürdette a picit, fél órát tornázott. Egyetlen alkalmat sem hagyott ki. 
„Elsősorban a problémás területekre, a combomra és a fenekemre erősítettem sokat. A felsőtestre súlyzós gyakorlatokat végeztem, de csak azután, hogy már lement rólam néhány kiló, hiszen elsősorban a csípőmet szerettem volna lefaragni. Amikor már csak 6-8 kilónyi felesleg volt rajtam, ismét elkezdtem aerobikórákra járni, majd egy idő után már magam is tartottam órákat. A mozgás segítségével kordában tudtam tartani a kilókat. Hiszen túl azon, hogy a rendszeres mozgás mellett a szénhidrátokat sem kívánja túlságosan a szervezetem, az is motivált, hogy ha már tornáztam fél órát, nem fogom nassolással rombolni a diétámat.”

A lelki motiváció

Bár Judit átmeneti állapotként tekintett a túlsúlyára, lelkileg nehezen élte meg ezt az időszakot. Férje mindenben mellette állt, nemcsak arra biztatta, hogy ne foglalkozzon a súlyával, hiszen nemrég egy gyönyörű kisbabának adott életet, hanem büszke is volt a feleségére.  

A témáról bővebben a Wellness magazin júniusi számában olvashatsz!

Névjegy:
P. Sós Judit
Kora: 34 év
Foglalkozása: aerobikoktató
Magassága: 172 cm
Testsúlya 2007 decemberében: 89 kg
Testsúlya 2009 májusában: 62 kg


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X