Főoldal > DIÉTA > Fogyókúrázom, milyen vitamint szedjek? – A szakértő válaszol

Fogyókúrázom, milyen vitamint szedjek? – A szakértő válaszol

diétafogyókúra
0

Írta:

“Kedves András! Azt szeretném megkérdezni tőled, hogy mivel erős diétát tartok, vitaminpótlásra van szükségem. Melyik az a vitamin, amelyik tényleg természetes anyagokból készül (multi), és nem vegyi kotyvalék?  Szia és várom a válaszod” “Kedves Levélíró! Kérlek legyél óvatos a drasztikusabb fogyókúrákkal, ezek nem mindig biztonságosak! Természetes anyagokból nem, vagy csak igen ritkán készül multivitamin, ráadásul drága is […]

“Kedves András!

Azt szeretném megkérdezni tőled, hogy mivel erős diétát tartok, vitaminpótlásra van szükségem. Melyik az a vitamin, amelyik tényleg természetes anyagokból készül (multi), és nem vegyi kotyvalék? 

Szia és várom a válaszod”

“Kedves Levélíró!

Kérlek legyél óvatos a drasztikusabb fogyókúrákkal, ezek nem mindig biztonságosak!

Természetes anyagokból nem, vagy csak igen ritkán készül multivitamin, ráadásul drága is és nem is feltétlenül volna biztonságos. A vitaminokat legalább részben általában szintetizálják. Mivel kémiailag ezek a legtöbb esetben azonosak a természetes eredetű vitaminnal, így ennek nincs különösebb jelentősége. Léteznek persze több vegyületet összefoglaló néven illető vitaminok, melyeknél gyakran a sok vegyület egyike dominál egy multivitaminban. A nagy cégek évek óta forgalmazott, lehetőleg gyógyszertárban és nagyobb boltokban kapható megbízható készítményeit javaslom alkalmazni, előtte orvos tanácsa is kikérhető. Utóbbi különösen indokolt akkor, ha valamilyen betegségünk van vagy gyógyszert szedünk. 

Természetes formában ételekkel fogyaszthatsz vitaminokat (pl. zöldségekkel, gyümölcsökkel), és ilyenkor sok más hasznos anyagot is bevihetsz, amelyek egyes vitaminok hatását is felerősíthetik. 

Üdvözlettel
Tihanyi András”

Képek forrása: Profimédia


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X