Főoldal > DIÉTA > 19 kilót fogyott! – Fogyókúrás sikersztori

19 kilót fogyott! – Fogyókúrás sikersztori

diétafogyókúrasikersztorizsírégetés
0

Írta:

A pluszkilók Főhősünk évekig csak hírből ismerte a túlsúlyt, hiszen a standard és latin táncoknak hódolt. Már a versenyzés kapujában állt, amikor egy korábbi, síbalesetből visszamaradt, félrekezelt keresztszalag-szakadás miatt abba kellett hagynia a rendszeres edzést. Tanári diplomájának megszerzése után elköltözött szülővárosából és tanítani kezdett. Egyedül élt, ezért nem nagyon bíbelődött a főzéssel.„Egész álló nap nem […]

0019652_1.jpg ()

A pluszkilók

Főhősünk évekig csak hírből ismerte a túlsúlyt, hiszen a standard és latin táncoknak hódolt. Már a versenyzés kapujában állt, amikor egy korábbi, síbalesetből visszamaradt, félrekezelt keresztszalag-szakadás miatt abba kellett hagynia a rendszeres edzést. Tanári diplomájának megszerzése után elköltözött szülővárosából és tanítani kezdett. Egyedül élt, ezért nem nagyon bíbelődött a főzéssel.
„Egész álló nap nem ettem semmit, csak késő délután haraptam valamit, miután hazaértem az iskolából. Mivel a lakásom közelében volt egy gyorsétterem, hazafelé mindig vettem valami laktatót. Sokszor előfordult, hogy éjszaka is rám tört az éhség, ilyenkor pizzát rendeltem. Ez így ment nagyjából két éven át, azután hazaköltöztem édesanyámhoz. Már akkor sem voltam karcsú, de a helyzet tovább romlott, hiszen anyu remekül főz. A végeredmény plusz 20 kiló lett.”


A fordulópont

Erzsébetnek egyik ismerőse javasolta, hogy kezdjen el ismét táncórákra járni.
„Izgatottan készültem, még egy új melegítőt is vettem magamnak. Bementem a táncterembe a többiek közé, és belenéztem a tükörbe. Azt a pillanatot soha nem fogom elfelejteni, örökké emlékezetes marad számomra, amikor megláttam magam a rózsaszínű melegítőben, rettenetesen meghízva a kisportolt, karcsú táncosok között. Csak az járt a fejemben, hogy egykor én is úgy néztem ki, mint ők. Abban a pillanatban átkattant az agyam, és minden kétely és nehézség nélkül léptem a változás útjára. ”

0019652_2.jpg ()

A táplálkozás

Minden szénhidrátot és cukrot száműzött az étrendjéből. Legnehezebben korábbi kedvenceiről, az édességről és a kóláról mondott le. Korábban előfordult, hogy az utóbbiból akár két litert is megivott egy nap, ma már csak az ásványvíz jöhet szóba. A fehér kenyeret extrudált verzióra cserélte, tésztát, krumplit csak néha evett, kizárólag ebédre, és csak kis mennyiségben.
„Az a praktika vált be, hogy kis tányérból ettem, így csökkenteni tudtam az egyszeri adag mennyiségét. A zsírosabb felvágottakról, húsokról mindig leitattam a zsírt egy szalvétával. A diákjaim sokat emlegették, hogy gyakran panaszkodtam éhségre, de annyira le akartam fogyni, hogy végigvittem az elhatározásomat. Ez olyannyira jól sikerült, hogy átestem a ló túloldalára, és fél év alatt lefogytam 45 kilóra. Ijesztően néztem ki, az arcom beesett volt, azt hitték, beteg vagyok. Ezután tértem át a napi háromszori étkezésre, vacsorára ettem a legkevesebbet, hat óra után pedig semmit. Ha nagyon éhes voltam, elrágcsáltam pár sós kekszet, néhány szem pattogatott kukoricát vagy egy kevés ropit. Bizonyos határok között bármit ettem, amit megkívántam, de csak mértékkel. Reggelire általában corn flakest fogyasztottam, ebédnél törekedtem a változatosságra, vacsorára pedig mindig extrudált kenyeres szendvicset készítettem magamnak.”

A mozgás

Kezdetben Erzsébet egyáltalán nem sportolt. A rendszeres testedzést csak akkor kezdte el, amikor a csontsoványra fogyás után áttért az egészséges életmódra.
„Rájöttem, hogy mozgás nélkül nem érezhetem jól magam. Eleinte nehéz volt, de hamar belejöttem. Elkezdtem otthon tornázni, különféle DVD-k gyakorlatait követtem. Amikor kezdtem beleunni az egyikbe, mindig kerestem valami újabb mozgásformát, ami tovább motivált. Mindennap tornáztam minimum fél órát. Rövid idő alatt az életem részévé vált a rendszeres testedzés.”

A lelki motiváció

Erzsébetnek a táncórán történtekig nem tűnt fel, mennyire meghízott. Éppen ezért nem is volt frusztrált emiatt. Miután eldöntötte, hogy változtat az életén, saját magát is meglepte, mennyire eltökélt. 

Névjegy:
Balogh Erzsébet
Foglalkozása: matematika-fizika szakos tanár
Kora: 31 év
Magassága: 158 cm
Testsúlya 2006-ban: 68 kg
Testsúlya 2009 júniusában: 49 kg

A témáról bővebben a Wellness magazinjúliusi számában olvashatsz!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X