Főoldal > DIÉTA > 4 isteni nyári recept – Vámosi Viki topmodell ajánlásával

4 isteni nyári recept – Vámosi Viki topmodell ajánlásával

diétafogyókúratopmodellVámosi Viki
0

Írta:

Viki két éve dietetikusnak tanul egy londoni egyetemen, a vidám piknikre a nyári vakációja alatt hívott meg bennünket. Könnyű, finom és egészséges falatok, a szezon legújabb dekorkiegészítői a hazai és a külföldi divatbemutatók egyik legcsillogóbb modelljének ajánlásával. 1. Bodzaital (2 liter frissítő készítéséhez – azoknak, akik nem érzékenyek a virágporra) Hozzávalók:8–10 fej bodzavirágkristálycukor ízlés szerint, […]

Viki két éve dietetikusnak tanul egy londoni egyetemen, a vidám piknikre a nyári vakációja alatt hívott meg bennünket. Könnyű, finom és egészséges falatok, a szezon legújabb dekorkiegészítői a hazai és a külföldi divatbemutatók egyik legcsillogóbb modelljének ajánlásával.

1. Bodzaital (2 liter frissítő készítéséhez – azoknak, akik nem érzékenyek a virágporra)

Hozzávalók:
8–10 fej bodzavirág
kristálycukor ízlés szerint, mi 3–5 evőkanállal ajánljuk
2 citrom
2 liter víz

Így készítsd a bodzaitalt:
Oldjuk fel a cukrot a vízben, majd tegyük bele az egész virágfejeket, óvatosan, hogy minden szirom és a virágpor is rajtuk maradjon. Alaposan mossuk meg és vékonyan karikázzuk fel a citromokat. Miután a citromkarikák is az üdítőbe kerültek, 2–3 órára – de akár egész éjszakára is – állítsuk az üveget vagy kancsót a hűtőbe. Szűrjük le az italt, mielőtt megkínálnánk vele a vendégeket.

0019577_1.jpg ()

2. Pikáns szendvics (körülbelül 10 szendvicshez)

A finom magos kiflikre Vámosi Viki különleges krémet kevert, csupa friss hozzávalóból.

Hozzávalók:
25 deka túró
1 doboz tejföl
negyed citrom leve
1 kávéskanál mustár
7 gerezd fokhagyma összezúzva
1 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál fehérborecet
1 csokor snidling
friss, őrölt színes bors, só

Így készítsd a szendvicset:
Amikor mindent alaposan összekevertünk, tegyük a krémet néhány órára a hűtőbe, hogy az ízek kellőképpen összeérjenek.

3. Dús kerti saláta (4-6 személyre)

Hozzávalók:
2 fürt koktélparadicsom
1 szál kígyóuborka
1 szál póréhagyma
1 csomag madársaláta
néhány levél jégsaláta
1 csomag rukola
1 csokor metélőhagyma
néhány friss bazsalikomlevél
1 csomag hónapos retek
néhány evőkanál olívaolaj
1 evőkanál fehérborecet

Így késztísd a salátát:
Viki hagyományos kerti zöldsalátát készített, amelyet kevés olajból, ecetből és sóból kevert öntettel kínált. A keverék különlegessége, hogy a piacon kapható friss saláták, zöldfűszerek és zöldségek komoly tárházát csempészte bele. A vitamindús saláta akár önálló fogás is lehet.

4. Taboulé (4 személyre)

Hozzávalók:
50 deka kuszkusz
6 evőkanál olívaolaj
4 evőkanál citromlé
fél kígyóuborka
2 szem paradicsom
12 darab ecetes gyöngyhagyma
6 darab csemegeuborka
1 csokor menta
1 szem gránátalma

Így készítsd a taboulét:
A kuszkuszt locsoljunk le az olajjal és a citromlével (az olaj és a citrom aránya ízlés szerint változtatható). Kockázzuk-karikázzuk fel az uborkát, a paradicsomot, a gyöngyhagymát és a csemegeuborkát, majd ezeket is keverjük a kuszkuszhoz. Ízlés szerint ízesíthetjük apróra vágott mentalevéllel. A tálat kínálás előtt néhány órára állítsuk hűtőszekrénybe. A kuszkusz még finomabb és gyönyörű lesz, ha friss gránátalmamagokkal szórjuk meg.

A témáról bővebben a Marie Claire júliusi számában olvashatsz!

Fotó: Emmer László


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X