Főoldal > DIÉTA > 7 tipp, hogy éhezés nélkül is karcsú maradj!

7 tipp, hogy éhezés nélkül is karcsú maradj!

diétaéhezésfogyókúra
0

Írta:

Semmi zsír, semmi szénhidrát, szigorú diéta: a táplálkozástudományi szakemberek eddig még nem tudtak megegyezni abban, hogy melyik fogyókúra a legeredményesebb. Az azonban biztos, hogy már egészen apró változtatások is segítenek abban, hogy pár kilóval kevesebbet mutasson a mérleg nyelve! Íme 8 tipp, hogy éhezés nélkül karcsúsodj! 1. Próbáld ki az akupunktúrát! Hogy az akupunktúra valóban […]

Semmi zsír, semmi szénhidrát, szigorú diéta: a táplálkozástudományi szakemberek eddig még nem tudtak megegyezni abban, hogy melyik fogyókúra a legeredményesebb. Az azonban biztos, hogy már egészen apró változtatások is segítenek abban, hogy pár kilóval kevesebbet mutasson a mérleg nyelve! Íme 8 tipp, hogy éhezés nélkül karcsúsodj!

1. Próbáld ki az akupunktúrát!

Hogy az akupunktúra valóban befolyásolja-e a fogyókúrát, nem bizonyított. Ám egyes kutatások szerint az apró tűszúrások segíthetnek megszabadulni pár kilótól. Az eredmény pedig: a test ellazul, javul a közérzet, így könnyebben legyőzheted az éhségérzetet is.

0019293_1.jpg ()

2. Nassolj okosan!

Fagyi, csokipuding, sütemény? Semmi kedved lemondani kedvenc édességeidről, de félsz a pluszkilóktól? Akkor fogyassz olyan nassolnivalókat, amelyek zsírszegények és cukor nélkül készültek. Ne feledd: ha ezeket az élelmiszereket fogyasztod, akkor is tarts mértéket. Helyettük fogyaszthatsz gyömölcsöt vagy apróra vágott sárgarépát is.  

3. Légy aktív otthon is! 

Legjobban a rendszeres sport olvasztja a kilókat, de akkor is sokat tehetsz a makacs pluszkilók ellen, ha nem vagy sportrajongó. Légy otthon is aktív! Egy fél órás, szenvedélyes szeretkezéssel akár 120 kalóriát is elégethetsz, egy óra vasalással kb.130 kalóriától szabadulhatsz meg. 

4. Kortyolj gyógyteát! 

Hívd segítségül a természetet! A gyógynövényteák segítik az anyagcserét és javíthatják a máj működését. Ha úgy érzed, hogy fel vagy puffadva, kortyolj borsmenta- vagy édeskömény teát. Fogyni nem fogsz tőlük, de jótékony hatással lesznek az emésztésedre. Amennyiben nagyon érzékeny a gyomrod, kérd dietetikus szakember vagy természetgyógyász tanácsát. 

5. Foglald el magad!

Ha nem unatkozol, az étkezésre sem gondolsz annyit! Keres magadnak valamilyen kreatív hobbit, ami szórakoztat és leköti a figyelmedet: járhatsz nyelvtanfolyamra, megtanulhatsz kötni, de a legjobb, ha olyan mozgásformát választasz, amelyet nagyon szeretsz (pl: tánc, aerobik, kerékpározás)  A lényeg, hogy úgy foglald el magad, hogy a hűtőszekrény még véletlenül se jusson eszedbe.   

6. Igyál sok folyadékot!

Hogy a szervezeted minél hamarabb megszabaduljon a fölösleges méreganyagoktól, sok  folyadékra van szüksége. Minden nap igyál meg 3 liter szénsavmentes vizet, vagy édesítőszer nélküli teát. A folyadék amellett, hogy megtisztítja a szervezeted, eltelíti a gyomrodat, így később éhezel meg.

7. Egyél többször egy nap!

De nem mindegy, hogy mit: napi menüdbe iktass be egy nagy adag zöldséget, salátát, vagy gyümölcsöt. Figyelj arra is, hogy egyszerre ne egyél túl sokat, hanem oszd el az ételek mennyiséget napi öt adagra. Így a szervezeted hozzászokik a rendszeres étkezéshez és nem fog vésztartalékokat raktározni. 

Képek forrása: Profimédia

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X